Élet-Stílus

A Ferrari kiszáll a Forma-1-ből?

A Ferrari vezetősége kilátásba helyezte a csapat távozását a Forma-1-ből, amennyiben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egységesíti a motorokat.

Az olasz gyár vezetősége hétfői ülésén tárgyalt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kezdeményezett elképzelésről, amellyel a szövetség a kiadásokat szeretné csökkenteni.
A globális pénzügyi válság kiváltotta tervezett lépések között szerepel, hogy például 2010-re egységesítenék a motorokat.

„A Ferrari vezetősége támogatja a fontos és szükséges kiadáscsökkentést, kezdve a motorok költségeinek visszafogásával, ugyanakkor jelezni akarja komoly fenntartásait a motorok egységesítéséről szóló elképzelésekről” – áll az olaszok által hétfőn kiadott közleményben. „A vezetésünk fenntartja a jogot magának, hogy partnereivel átgondolja a csapat jelenlétét a sorozatban az ilyen új szabályok mellett.”

A Ferrari kiszállással fenyeget (MTI/EPA)

A Ferrari kiszállással fenyeget (MTI/EPA)


Massa nem bántja a csapatot

A Ferrari persze most elsősorban az idény zárófutamára, a hétvégi Brazil Nagydíjra fókuszál. Annál is inkább, mert Felipe Massa esélyes az egyéni világbajnoki címre. A brazil pilóta, akinek hét pont a hátránya a listavezető brit Lewis Hailtonnal szemben, úgy nyilatkozott, ha nem sikerülne nyernie, akkor sem hibáztatná – a szezonban szokatlanul sokat bakizó – csapatát.

„Mi egy csapat vagyunk, mindenki hibázhat, ezért senkit sem hibáztatok” – mondta Massa. „Mindig mindenki teljes erőbedobással dolgozik az istállónál, mégis előfordul, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezzük. Ez a sport ilyen” – tette hozzá a pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik