Élet-Stílus

Újonc vezeti a Bundesligát

A kilencedik fordulóban a hatodik győzelmét aratta a Hoffenheim együttese, amely egy ponttal vezeti a tabellát. A magyaros vasárnapi meccsen a Dortmund és a Hertha BSC megosztozott a pontokon.

Az idei szezon meglepetéscsapata a Hoffenheim, amely a kilencedik bajnokiján is diadalmaskodott, a forduló előtt a tabella élén tanyázó Hamburger SV ellen. A mannheimi együttes elsősorban hazai pályán nagyon erős, idáig csak a Stuttgart tudott egy árva pontot szerezni a Carl-Benz-Stadionban.

Vasárnap délután nehéz feladatra várt az újoncra, hiszen a szintén remekül rajtoló listavezető, a HSV érkezett. Az összecsapást a vártnál sokkal simábban húzta be a Hoffenheim, a szurkolók már negyedórával elteltével ünnepeltek, hiszen előbb Obasi, majd Ibisevic is mattolta a vendégkapust.

A német szövetségi kapitány is megnézte magának az új listavezetőt (MTI/EPA)

A német szövetségi kapitány is megnézte magának az új listavezetőt (MTI/EPA)

A hoffenheimi játékosok az első félidőben lefocizták a csütörtöki UEFA-meccs miatt nem túl friss vendégeket: villámgyorsan letámadtak, és szinte az összes gyors ellentámadást lövéssel vagy fejessel fejezték be. A vendégek számára a lehető legrosszabb pillanatban, a szünet előtt Obasi megszerezte második találatát, eldöntve az összecsapást.

A második félidőben a Hoffenheim már nem erőltette annyira a góllövést, biztos vezetése tudatában többnyire csak védekeztek a hazaiak, egy-egy gyors kontrájuk viszont még így is veszélyesebb volt, mint a HSV akciói. Újabb gól már nem esett a fordulás után, így a Hoffenheim átvette a vezetést a tabellán az eddigi egyetlen legyőzőjétől, a már pénteken diadalmaskodó Leverkusentől. A HSV a harmadik helyre csúszott vissza.

Gomez hajrában szerzett duplájával legyőzte a Stuttgart a Bochumot, a Dortmund és a Hertha pedig megosztozott a pontokon. A Borussia kezdőjében kapott helyet Hajnal Tamás, a a berlinieknél Dárdai Pál a 62. percben, csereként lépett pályára.

Bundesliga, 9. forduló:
Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1
Gól: Kehl (71.), illetve Cicero (31., 11-esből)

Hoffenheim-Hamburger SV 3-0
Gól: Obasi (7., 36.), Ibisevic (13.)

VfB Stuttgart-VfL Bochum 2-0
Gól: Gomez (80., 83.)

Pénteken játszották:
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 2-0

Szombaton játszották:
Bayern München-VfL Wolfsburg 4-2
Borussia Mönchengladbach-Karlsruhe SC 1-0
Energie Cottbus-Eintracht Frankfurt 2-3
Hannover 96-Werder Bremen 1-1
Schalke 04-Arminia Bielefeld 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik