Élet-Stílus

A padlóról állt talpra a Bayern

A rekordbajnok Bayern München, illetve az Eintracht Frankfurt egyformán 0-2-ről fordított és nyert a német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában.

A Bayern a Wolfsburgot fogadta, és bő félóra alatt kétgólos hátrányba került. A 31. percben Grafite tizenegyesből szerzett vezetést a „farkasoknak”, majd kisvártatva Dzeko is betalált, hét méterről küldte a labdát a kapu jobb oldalába.

Az idényben bukdácsoló rekordbajnok – amely a gödörből kifelé tart, legutóbbi bajnoki és BL-találkozóját is megnyerte – Ribéry révén még a szünet előtt megkezdte a felzárkózást. A francia támadó 16 méterről takarásból, laposan lőtt a jobb sarokba.

A második félidőben a Bayern folytatta a gólgyártást. Az 54. percben Klose ziccerénél még védett a kapus, ám a kipattanóra érkezett Van Bommel, és ívelt fejese a léc alá hullott.

Kilenc perccel később Borowski pedig úgy lőtt 10 méterről, jobbról a kapu jobb oldalába, hogy a labda a földön fekvő védő hátát is érintette. A Werder Brementől igazolt középpályás most is csere volt, de már a negyedik gólját szerezte padról beállva.

A folytatásban Schweinsteiger is feliratkozott a gólszerzők közé, és a különbség akár még nagyobb is lehetett volna, a kapufa azonban Ottl lövésénél kisegítette a vendégeket.

A bajorok nevettek a végén (MTI/EPA)

A bajorok nevettek a végén (MTI/EPA)

A Bayern Münchenhez hasonlóan az Eintracht Frankfurt szintén kétgólos hátrányból fordított, és söpörte be a három pontot az Energie Cottbus otthonában.

A Hannover 1-1-es döntetlenre végzett a vendég Wederrel. A hazaiak magyar légiósa, Huszti Szabolcs végig a pályán volt, és főszerepet játszott csapata góljában – az ő beadása után továbbította a labdát a kapuba az ex-brémai Schulz. A másik oldalon Almeida volt eredményes.

A Schalke is megosztozott a pontokon soros ellenfelével, a Bielefelddel, jóllehet, félórán át emberelőnyben próbálkozhatott.


Bundesliga, 9. forduló:
Bayern München-VfL Wolfsburg 4-2 (1-2)
Gól: Ribéry (41.), van Bommel (54.), Borowski (63.), Schweinsteiger (80.), ill. Grafite (31.- 11-esből), Dzeko (33.)

Borussia Mönchengladbach-Karlsruhe SC 1-0 (0-0)
Gól: Paauwe (51.)

Energie Cottbus-Eintracht Frankfurt 2-3 (2-1)
Gól: Rangelow (8., 15.), ill. Fink (38.), Fenin (68.), Liberopulosz (74.)

Hannover 96-Werder Bremen 1-1 (1-1)
Gól: Schulz (9.), ill. Hugo Almeida (41.)

Schalke 04-Arminia Bielefeld 0-0
Kiállítva: Kamper (Bielefeld, 60.)

Pénteken játszották:
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 2-0

Vasárnap:
Borussia Dortmund-Hertha, 18:00
Hoffenheim-Hamburger SV, 18:00
VfB Stuttgart-VfL Bochum, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik