Élet-Stílus

Újabb adag német szemetet küldünk vissza

Újabb szemétszállítmány indul az Alföldről Németországba szerdán délután. Ezzel az illegálisan Magyarországra hozott hulladék háromnegyede visszakerül származási helyére - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM).

A zöldtárca adatai szerint 2006 második felében összesen 4.100 tonna úgynevezett “sárga-listás”, vagyis engedélyköteles német hulladék érkezett törvénytelenül Magyarország 19 pontjára. A hatóságok a legtöbb szemetet Kunbaján találták, de a hulladékból érkezett még többek között Ácsra, Hetényegyházára, Pirtóra és Kiskunmajsára is.

Az illegális hulladéklerakás ügyében az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) jelenleg 17 személy ellen folytat eljárást, a kiszabott bírságok összege pedig megközelíti az egymilliárd forintot.

A német hatóságok által finanszírozott visszaszállítási munkálatokat az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség bajai kirendeltsége felügyelte, az elszállítást a Büchl Hungária Kft. végezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik