Élet-Stílus

Ballack kritizálta a szövetségi kapitányt

A német válogatott csapatkapitánya kiállt Torsten Frings mellett, véleménye szerint az elmúlt évek egyik legstabilabb játékosát nem szabadna a Nationalelf kispadjára száműzni. Joachim Löw és a német szövetség elnöke értetlenül fogadta a középpályás kritikáját.

Éveken keresztül a német válogatott egyik legbiztosabb pontja volt Torsten Frings, ám a két legutóbbi világbajnoki selejtezőn csak epizódszerep jutott a Werder Bremen középpályásának. A 31 éves játékos az orosz meccsen hét percet kapott Joachim Löwtől, Wales ellen pedig pályára sem lépett. Frings hangot is adott csalódottságának, és a Bildnek adott interjúban elmondta, hogy megfordult a fejében a válogatott szerepléstől való visszavonulás.

Löw az utóbbi mérkőzéseken a Stuttgartban futballozó Thomas Hitzlspergert szerepeltette Frings posztján, és ez az érintett mellett Michael Ballackot is zavarja. „Tisztáznia kellene a kapitánynak, hogy a jövőben számít-e Torstenre. Ha a továbbiakban nem élvezi Löw bizalmát, akkor ezt egy személyes beszélgetés során tisztázni kellene” – nyilatkozta Ballack a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

Unja a kispadozást Frings (MTI/EPA)

Unja a kispadozást Frings (MTI/EPA)

Joachim Löw nem sokkal az interjú megjelenése után meglepetten reagált csapatkapitányának a kijelentéseire. „Csodálkozom és csalódott vagyok, hogy Ballack a sajtón keresztül üzent” – reagált a szakember, majd hozzátette: „A szövetségi kapitány, és a segítőinek a feladata, hogy összeállítsák a csapatot. Ahogy eddig, a jövőben is az aktuális forma alapján nevezünk 11 játékost a kezdőbe.”

A kapitány arra is kitért, hogy az ügynek nem lesznek következményei. „Ballack továbbra is a csapat kapitánya, és mint olyan fontos partner a munkám során” – mondta szűkszavúan Löw, aki Frings sorsáról nem nyilatkozott.

A trénerhez hasonlóan Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke is értetlenül fogadta a kritikát. „A nemzeti tizenegy a legutóbbi két világbajnoki selejtezőjén, de főleg az oroszok ellen remekül játszott, ami a játékosok és a szakmai stáb közös sikere. Ha valaki úgy gondolja, hogy a jövőben még jobbak lehetünk, akkor az ötleteit a szövetségi kapitánnyal ossza meg, és ne a sajtón keresztül üzenjen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik