Élet-Stílus

Ronaldo a Manchesterrel akar sikeres lenni

Cristiano Ronaldón nehéz kiigazodni: nyáron a Realba szeretett volna igazolni, most meg arról beszél, hogy a Manchester Uniteddel akar minél sikeresebb lenni.

„A Real Madrid álmaim csapata” – nyilatkozta a portugál klasszis nyáron, ám végül maradt Manchesterben, minekután 2012-ig élő szerződése van az angol csapattal, és Sir Alex Ferguson menedzser is a lelkére beszélt. Azóta eltelt néhány hónap, és Ronaldo már másképp gondolkodik és nyilatkozik: ma már arról beszél, hogy a Manchester Uniteddel szeretne sikereket elérni.

„Ambiciózus ember vagyok, nem csak a pályán, azon kívül is. Még mindig fejlődhetek, és azon vagyok, hogy minél jobb játékos legyek. Fiatal vagyok, és ugyan nyertem már nagy trófeákat, ez nem elég, ennyivel nem laktam jól. Többet akarok nyerni. Úgy érzem, a megfelelő klubnál vagyok és az ideális társakkal játszhatok együtt” – magyarázta a 23 esztendős támadó, aki az előző szezonban 42 góllal a bajnoki címre és Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a „vörös ördögöket”.

Ma már nem foglalkozik a Reallal (MTI/EPA)

Ma már nem foglalkozik a Reallal (MTI/EPA)

„Remélem, most is sok gólt szerzek. Nem lesz könnyű megint 42-szer kapuba találnom, de miért ne sikerülhetne? Ugyanúgy készülök, mint korábban, és egyre jobb formába kerülök.

– Hiszek magamban, hiszek a társaimban és hiszek a Manchester Unitedben” – tette hozzá a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által odaítélt legjobb játékos címre és az Aranylabdára is jó eséllyel pályázó Ronaldo.

„Mind a két címet besöpri, ebben biztos vagyok. Ha nem ő nyer, akkor le szeretném igazolni azt a játékost, aki megelőzi a szavazásokon” – magyarázta Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. A skót tréner sokra tartja Ronaldót, ezzel együtt elképzelhető, hogy a Celtic elleni keddi Bajnokok Ligája-meccsen a kispadra ülteti, és Nanit állítja a helyére, mivel a portugál klasszis nyári bokaműtétje miatt még nincs olyan formában, hogy minden meccsen kimagaslóan teljesítsen.

„A svédek elleni szombati világbajnoki selejtezőn nagyon jól játszott, szerdán Albánia ellen viszont már szürkébb volt. Ugyanakkor a formaingadozás a kihagyása után valahol természetes. Viszont hamarosan újra kirobbanó formában lesz” – jegyezte meg Sir Alex Ferguson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik