Élet-Stílus

Domenech-ről szerdán döntenek

A francia labdarúgó-válogatott trénere azzal a feltétellel maradhatott a gyenge Európa-bajnoki szereplés után a kispadon, hogy az első három világbajnoki selejtezőn legalább öt pontot szerez a csapat. Nem sikerült, ezért a szövetség vezetői szerdán összeülnek, hogy döntsenek Raymond Domenech sorsáról.

Hivatalosan ugyan nem erősítették meg a francia labdarúgó szövetség (FFF) képviselői, hogy a tréner ultimátumot kapott volna, de egybehangzó sajtóértesülések szerint az osztrákok, a szerbek és a románok ellen legalább öt pontot kellett volna szereznie a csapatnak. Az 56 éves, hosszú hónapok óta hevesen bírált szakember irányításával csak négy egység került a franciák neve mellé a statisztikában, ami egyelőre csak a negyedik helyre elég a világbajnoki selejtezősorozatban.

A szerbek elleni hazai meccsen könyörtelenül kifütyült Domenech tehát nem teljesítette a célt, ezért a szövetség vezetői szerda este összeülnek, hogy újra tárgyaljanak a trénerról. Maga az érintett, a románok elleni 0-2-ről legalábbra döntetlenre mentett összecsapás után reményének adott hangot, hogy maradhat a kispadon.

Elküldik, vagy kap újabb haladékot? (MTI/EPA)

Elküldik, vagy kap újabb haladékot? (MTI/EPA)

„Az a lényeg, hogy a válogatott kijusson a 2010-es világbajnokságra. Egyelőre még semmi nincsen veszve. 2005-ben is csak az utolsó játéknapon szereztük meg az első helyet a csoportunkban. Természetesen sokkal nyugodtabb lennék, ha három meccsen után kilenc pontunk lenne, de a csoport nagyon szoros, még semmi nem dőlt el” – utalt a tréner arra, hogy a jelenlegi éllovas szerbeknek is csak két ponttal van több, mint a csapatának.

A játékosok egy része mindenesetre látványosan kiállt a sokat ostorozott szakember mellett. „Szombaton a románok ellen részben Domenech-ért is játszottunk. Meggyőződésem, hogy maradnia kellene” – nyilatkozta a Bayern Münchenben légióskodó Franck Ribéry. Hasonlóan vélekedik a csapatkapitány Thierry Henry, Bakary Sagna és Jean-Alain Boumsong is.

A francia válogatott a szerdai játéknapon szabadnapos, Benzemáék kedd este Tunéziával játszanak barátságos meccset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik