Élet-Stílus

Ivanisevic nyerte a Legendák csatáját

Minden idők egyik legjobb teniszezője, John McEnroe nyerte a bronzmérkőzést a Legendák csatája elnevezésű szenior tornán a Papp László Sportarénában. A döntőben az "összedrótozott" Ivanisevic két szettben verte a francia Leconte-t.

A vasárnapi programot McEnroe kezdte Sergi Bruguera ellen. Az amerikai fenomén a spanyol salakkirályt úgy győzte le, hogy a kétszeres Roland Garros-bajnok (1993, 1994) a második játszmában – vesztes állásnál – lábsérülése miatt feladta a mérkőzést. “Már a tegnapi, Muster elleni meccsen fájt a lábam” – mondta a mérkőzés után a korábbi katalán salakkirály.

A hétszeres Grand Slam-győztes McEnroe február 16-án lesz “félszázados”. A már kissé magas homlokú, mákos hajú legenda azonban ma is ámulatba tudja ejteni a publikumot zseniális játékával.

Mindig győzni akar (MTI)

Mindig győzni akar (MTI)

McEnroe kissé nehezen lendült bele a játékba, kikapott az ausztrál Pat Cash-től az első napon, pénteken viszont, óriási csatában legyőzte egykori legnagyobb riválisát, a svéd Björn Borgot, majd szombaton a nála 12 esztendővel fiatalabb Goran Ivaniseviccsel is elbánt. Azt mondta, szívesen jött – életében először – Budapestre, és a szervezők reményei szerint máskor is ellátogat majd a magyar fővárosba.

Arra a kérdésre, hogy honnan a sikerorientáltsága, a győzni tudása, amúgy “mcenroesan” csak ennyit mondott: “Erre születtem!”

A találkozó után úgy volt, hogy Goran Ivanisevic, aki szombaton lábsérülést szenvedett McEnroe ellen, a döntőben nem tud kiállni a francia Henri Leconte ellen, este hétkor azonban kiderült, mégis vállalja a játékot.

Goran mégis vállalta (MTI)

Goran mégis vállalta (MTI)

A horvát ászkirályon nem látszott, hogy hátráltatná a sérülése, valósással “leütötte a pályáról” riválisát. Igaz, Leconte is kegyes volt a horváthoz, mert nem túl gyakran élt félelmetes rövidítéseivel.

Budapest, Legendák Csatája
Döntő:
Ivanisevic (horvát)-Leconte (francia) 7:6, 6:3

Bronzmeccs:
McEnroe (amerikai)-Bruguera (spanyol) 6:3, 4:1-nél Bruguera feladta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik