Élet-Stílus

Koeman szerint jó úton halad a csapat (videó)

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint lendületet adhat a csapatnak, hogy Albánia ellen szombaton megszerezte első győzelmét a világbajnoki selejtezősorozatban. A gárda Torghelle Sándor, valamint Juhász Roland góljaival tartotta otthon a három pontot.

“Úgy gondolom, ismét tettünk egy lépést előre. Főként annak örülök, hogy a második félidőre sikerült mentálisan felpörögniük a játékosoknak” – nyilatkozta a holland szakember, aki ugyanakkor hozzátette, hogy az első negyvenöt percben mutatott teljesítmény finoman szólva sem volt kielégítő.

“Hatalmas területet hagytunk az albánoknak, amit nagyszerűen ki is használtak” – tette hozzá Koeman.

“Jó néhány sérültünk volt a találkozó előtt, talán ezért is volt az, hogy az első félidőben gyengén futballoztunk. Köszönet az orvosi stábnak, amiért végül mindenki játszani tudott” – mondta Koeman.

Galéria (Fotó: Gáti András)

Galéria (Fotó: Gáti András)

A tréner elmondta: kissé meglepődött azon, hogy ennyi néző volt a mérkőzésen (több mint húszezren buzdították a csapatot a Puskás Ferenc Stadionban), és reméli, ez a győzelem boldoggá tette őket.

Arie Haan, az albánok szintén holland szövetségi kapitánya szerint nem volt ekkora a különbség a két csapat között, ugyanakkor elismerte, hogy megérdemelt a magyarok győzelme: “Különösen az első félidő után nem gondoltam volna, hogy vereséget szenvedünk. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a második gól előtt valóban a magyaroknak kellett volna szögletet rúgniuk, de ez már a múlt. Fájó, hogy két fejesgólt kaptunk, főleg, mert a levegőben vagyunk a legjobbak. Most nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a portugálok ellen kell felkészülnünk úgy, hogy sérültjeink vannak, és eltiltottak is lesznek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik