Élet-Stílus

McEnroe balhézott az Arénában

Minden idők egyik legzseniálisabb teniszezője, az amerikai John McEnroe nem tagadta meg önmagát a Legendák csatája elnevezésű szenior tenisztornán, a Papp László Sportarénában. Ugyanakkor nem csak a bíróval veszekedett, a budapesti a publikum néhány egészen elképesztő megoldást is láthatott tőle.

Az első játszmát fölényesen nyerte az amerikai klasszis az ausztrál Pat Cashsel szemben, a második elején azonban másképp ítélt meg egy labdát, mint a vonalbíró. Nem is ő lett volna, ha nem ad hangot a véleményének. Odakocogott a mérkőzésvezetőhöz, és – akárcsak fénykorában – alaposan „kiosztotta”. A folytatásban aztán még néhány alkalommal visszatért a témára, mondván „tönkretették a meccsét”.

Később valamelyest megnyugodott, és ismét a tenisszel kezdett el foglalkozni, és a publikum láthatott tőle néhány egészen elképesztő megoldást. Amit ugyanis McEnroe tud, arra születni kell. Ahogy mondják: „gyárilag” ilyen. Ugyanakkor a második szettet Cash nyerte, majd a szuper tie breakkel a mérkőzést is.

John McEnroe még mindig a régi (MTI)

John McEnroe még mindig a régi (MTI)

A balkezes – dühkitöréseiről is közismert – amerikai teniszcsillag háromszor nyert Wimbledonban és négyszer a US Openen, míg ausztrál riválisa egyszer diadalmaskodott az angol nyílt bajnokságon. A sikereket tekintve McEnroe a jobb, ám az évek számát illetően Cash a nyerő, mert ő csupán 43 esztendőt számlál, míg „Big Mac” négy hónap híján már „félszázados”.

A Legendák csatájának nyolcfős mezőnye két csoportban küzd egymással. Az első napon a zöld kvartettben Cash mellett Goran Ivanisevic is nyert, a horvát teniszező két szettben győzte le a versenyszerű játéktól Budapesten búcsúzó, egyesben 11-szereres Grand Slam-győztes svéd Björn Borgot.

A vörös csoportban Sergi Bruguera 6:3, 6:4-re verte Guillermo Vilast, s ugyanilyen arányban győzött Henri Leconte is Thomas Musterrel szemben.

A körmérkőzések után mind a két négyesből a legjobb két játékos jut tovább. A második helyezettek a harmadik helyért játszanak vasárnap délután, az elsők pedig a fináléban a tornagyőzelemért csapnak össze.

Legendák csatája, 1. nap
Zöld csoport:
Cash (ausztrál)-McEnroe(amerikai) 3:6, 7:6 (7-5), 10-7
A meccs szuper tie breakkel dőlt el – Cash javára.
Ivanisevic (horvát)-Borg (svéd) 7:6 (7-5), 6:3

Vörös csoport:
Bruguera (spanyol)-Vilas (argentin) 6:3, 6:4
Leconte (francia)-Muster (osztrák) 6:3, 6:4

Péntek:
Leconte (francia)-Vilas (argentin)
Muster (osztrák)-Bruguera (spanyol)
Borg (svéd)-McEnroe(amerikai)
Ivanisevic (horvát)-Cash (ausztrál)

Szombat:
Muster (osztrák)-Vilas (argentin)
Borg (svéd)-Cash (ausztrál)
Leconte (francia)-Bruguera (spanyol)
McEnroe (amerikai)-Ivanisevic (horvát)

Vasárnap:
3. helyért, döntő

Az összecsapások 15:30 órakor kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik