Élet-Stílus

Újra lesz reptere Siófoknak

Nettó 198 millió forintért szerezte meg a Siófok-Kiliti Repülőtér üzemeltetésének 99 évre szóló haszonélvezeti jogát az ukrán érdekeltségű Artic Group Kft., a tervek szerint a társaság még idén, de legkésőbb jövő márciusra megnyitja a légibázist és öt éven belül 1,3 milliárdot fordít fejlesztésére.

Az erről szóló szerződést csütörtökön írta alá a nyertes, a pályázatot kiíró Siófok önkormányzattal. Balázs Árpád Siófok polgármestere sajtótájékoztatón ismertette, hogy kétkörös pályáztatással és hosszú egyeztetéssel találta meg a város a kisgépek fogadására alkalmas, két éve zárva tartó reptér új üzemeltetőjét.

Siófok a kincstártól tavaly 208 millió forintért vásárolta meg a bázis haszonélvezeti jogát. A nyertes külön projektcéget hozott létre Siófok-Kiliti Repülőtér Kft. néven, amely vállalta, hogy az üzemeltetés mellett, öt éven belül 1,3 milliárd forintos fejlesztést hajt végre.

Balázs Árpád hangsúlyozta, a siófoki reptér nem kíván konkurálni a közeli, nagy gépek fogadására szakosodott légi bázisokkal. Kisgépes repülőtér marad, alapvetően sport-, hobbi-, üzleti célokat szolgálva és helyet biztosítva légitaxinak, ejtőernyős bázisnak, a helyi repülőegyesületnek, valamint a rendőrség-biztonsági szolgálatnak (Rebisz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik