Élet-Stílus

Podolski télen továbbállhat

A német válogatottban rendszeresen szerepel Lukas Podolski, a Bayern Münchennél viszont a legtöbbször csak a kispadon kap helyet. A 21 éves csatár szeretne beverekedni magát a kezdőbe, de ha nem jár sikerrel, akkor már télen eligazolhat.

Tavaly Ottmar Hitzfeld irányítása mellett a Klose-Toni-duó szerepelt rendszeresen a bajor együttes kezdő tizenegyében. A nyáron érkezett új tréner változásokat ígért az egyesületnél, a támadósorban azonban továbbra sincsen helye Lukas Podolskinak. Annak ellenére, hogy Luca Toni öt tétmeccse gólképtelen, Miroslav Klose pedig mindössze egy gólt szerzett az idei hat Bundesliga-meccsén.

A 21 éves, Kölnből igazolt Podolski a Bildnek adott interjúban elmondta, hogy egyelőre nem gondolkodik a klubváltáson. „Szeretnék rendszeresen szerepelni a Bayernben, de ha erre nincsen lehetőség, akkor váltanom kell. A témával egyelőre nem foglalkozom, nem hiszem, hogy januárig döntést hoznék” – nyilatkozta a lapnak Podolski, akit a jelenlegi szerződése 2010 nyaráig köt a német bajnokhoz.

A válogatottban nagyon megy Podolskinak (MTI/EPA)

A válogatottban nagyon megy Podolskinak (MTI/EPA)

A Bayernnel ellentétben a válogatottból szinte kirobbanthatatlan a fiatal csatár. Podolski 2004-ben debütált a Nationalelfben, összesen 57 alkalommal húzhatta fel a címeres mezt, és 30 gólt szerzett. „Jót tesz a játékomnak, hogy Joachim Löw bízik bennem, és rendszeresen végigjátszhatom a meccseket. A szövetségi kapitány tudja, mire vagyok képes” – tette hozzá a csatár.

kezét törte a válogatott kapus

A világbajnoki selejtezőkre készülő német labdarúgó-válogatott edzésén eltörött az együttes első számú kapusának, Robert Enkének a bal keze. Huszti Szabolcs hannoveri csapattársára többhetes kihagyás vár. Enke a nyári Európa-bajnokságot követően lett a Nationalelf első számú hálóőre, miután Jens Lehman visszavonult a válogatottól. Kiválásával Joachim Löw keretében két kapus maradt, a Bayern Leverkusenben szereplő Rene Adler, illetve a Werder Brement erősítő Tim Wiese. A 4-es számú európai selejtezőcsoportba került németek szombaton Dortmundban fogadják az orosz csapatot, majd négy nappal később Mönchengladbachban a walesieket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik