Élet-Stílus

Angol kihívóval bokszolhat Erdei Zsolt

Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka az év végén vagy jövő év elején léphet legközelebb szorítóba. Hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint ellenfele a brit Dean Francis (30-3) lehet.

Ám a magyar klasszis arra és készen áll, hogy beugorjon Jürgen Brähmer (31-1) helyett november 22-én, a WBA-bajnok Hugo Herman Garay ellen, amennyiben a német sztárt a büntetőjogi eljárásai miatt nem tud ringbe lépni a rostocki profiboksz gálán. Azonban ez egyre valószínűtlenebb, merthogy Brähmer egyik panaszosa már visszavonta a feljelentését.

A 33 esztendős Erdei eddigi utolsó meccsét április 26-án, Drezdában az amerikai DeAndrey Abron ellen vívta, és egyhangú pontozással nyert. Az amatőrként Sydneyben olimpiai bronzérmes öklöző korábban többször is elmondta, hogy tudja, mikor fog visszavonulni, ám addig mindenképpen szeretne még összetalálkozni egy magasan jegyzett ellenféllel.

Komoly ellenfélre vár (MTI/AP)

Komoly ellenfélre vár (MTI/AP)

Balzsay Károly az egyik külföldi szaklap, a Boxingscene értesülései szerint februárban bepótolhatja a szeptemberben elmaradt Denisz Inkin elleni küzdelmét a WBO nagyközépsúlyú övéért. Mint ismert, a magyar klasszis szeme csúnyán felrepedt az elmaradt küzdelem előtt, majd az Universum Box-Promotion úgy döntött, Inkin a kolumbiai Fulgencio Zuniga ellen mégis megküzdhet a Calzaghe lemondása után gazdátlanná vált vb-övért, melyet végül pontozással nyert meg.

Küzdelmük helye, és pontos ideje ugyan még nem ismert, ám azt biztos, hogy meg kell rendezni a meccset, merthogy az orosz címvédőnek muszáj mérkőznie az elrendelt kihívóval, Balzsay Károllyal (19-0).

—-Valujev-Holyfield decemberben—-

Nyikolaj Valujev és Evander Holyfield személyében a jelenlegi legnagyobb termetű és a legidősebb nehézsúlyú ökölvívósztár száll szembe egymással december 20-án.

A 46 éves amerikai legenda az ESPN televízióban jelentette be, hogy elfogadja a 213 centis “Keleti szörnyeteg” felkérését, és megmérkőzik az orosszal Németországban vagy Svájcban a Boksz Világszövetség (WBA) címéért.

Valujev legutóbb Ruizt verte pontozással (MTI/EPA)

Valujev legutóbb Ruizt verte pontozással (MTI/EPA)

“Nem zavar, hogy sokak szerint túl öreg vagyok. Keményen fogok edzeni, hogy megvalósítsam az álmomat” – közölte a legutóbb tavaly októberben Szultan Ibragimovval megvívó (és kikapó) Holyfield, aki sikere esetén minden idők legidősebb világbajnokaként vonulhatna be a történelembe. A jelenlegi csúcstartó honfitársa, George Foreman, aki 1994-ben 45 évesen verte meg Michael Moorert.

Holyfield – aki mindössze 750 ezer dollárt kap a fellépésért – karrierje során négyszer ült már a nehézsúly trónján, 53 profi meccséből 42-t nyert meg, kilencszer kapott ki és kétszer ért el döntetlent. Külön érdekesség, hogy 54 meccséből csupán négyet vívott az Egyesült Államokon kívül.

Valujev 49 eddigi mérkőzéséből 48-at megnyert, s csupán egyet veszített el, s a WBA övét másfél év után idén augusztusban szerezte vissza, miután az üresen álló trónért kiírt mérkőzésen – vitatott – pontozással legyőzte Joe Ruizt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik