Élet-Stílus

Páholyban az esélyesek a kupában

Az Újpest FC, az MTK, a Budapest Honvéd, valamint a Siófok idegenben nyert a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján.

A Soproni Ligában utolsó helyen álló Siófok tulajdonképpen már a nyolc között érezheti magát, miután a Honvédtól kölcsönvett Edouard Ndjodo mesterhármasával és Marko Basara góljával 4-0-ra nyert idegenben az FC Fehérvár második csapata ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán.

Njodo mellett Hrepka Ádám is megtalálta a góllövőcipőjét, az MTK csatára szintén három góllal vétette észre magát, s rajta kívül Gosztonyi is betalált, így a bajnoki címvédő 0-2-ről fordított és nyert Kaposvárott.

Idegenben nyert a tavalyi finalista Honvéd is, és a 2-0-ás sikere továbjutással kecsegtet az NB II-es Makóval szemben. A másodosztályú csapatok párharcában a Kazincbarcika kétgólos előnyhöz jutott a Pápa ellen, míg a Kecskemét 1-1-re végzett otthon a REAC-cal. A fővárosiak a 80. percben egyenlítettek.

Érdekes csatának ígérkezett a másodosztály Keleti csoportjában éllovas Bőcs és az élvonalban listavezető Újpest párharca, ám a lilák már az első meccsen döntöttek a továbbjutásról, miután a második félidőben egy perc alatt Simon Attila és Marrio Bozsics betalált, s egy perccel a vége előtt Jucemar is gólt szerzett.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Bőcs (NB II)-Újpest FC 0-3
Gabona Trans-Kaposvár – MTK Budapest 2-4
Kecskeméti TE-ERECO – REAC 1-1
Kazincbarcika (NB II)-Lombard FC Pápa (NB II) 2-0
FC Fehérvár II (NB III)-BFC Siófok 0-4
Makó (NB II)-Budapest Honvéd 0-2
FC Fehérvár – DVSC-TEVA 2-1

A visszavágókat október 21-én és 22-én rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik