Élet-Stílus

Van der Sar újra válogatott

Edwin van der Sar, a Manchester United kapusa a nyári Európa-bajnokság után lemondta a válogatottságot, ám most újra tagja a holland együttes keretének.

A Manchester United 37 éves futballista azért „szakította félbe” a visszavonulást, mert a válogatottnál elsző számú kapusként számításba vett Maarten Stekelenburg megsérült, és Henk Timmer – bár ott van keretben – sem teljesen egészséges.

„Timmer nem jött tökéletesen rendbe, míg Stekelenburg sérülése komolynak bizonyult, négy-hat hetet kell kihagynia. Segítőmmel, Frank de Boerral felhívtuk Edwint. Egy pillanatra meglepődött, de még aznap pozitív választ adott” – így a kapitány, Bert van Marwijk.

Ideiglenesen visszatér (MTI/EPA)

Ideiglenesen visszatér (MTI/EPA)

A reaktivált hálóőr 128-szoros válogatottként a nyári Európa-bajnokság után hagyott fel a védéssel az Oranjében, és mostani szerepvállalása – közlése szerint – csakis a soron következő két vb-kvalifikációs meccsre szól, utána ismét visszavonul.

A hollandok október 11-én Izlandot fogadják Rotterdamban, majd négy nappal később Norvégia ellen lépnek pályára.

S van még egy visszatérő: Real Madridban légióskodó Wesley Sneijder is tagja Marwijk keretének, miután felgyógyult térdsérüléséből, amely miatt két hónapot kellett kihagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik