Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: 5 high-tech dugóhúzó

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Trendi gumicsizmák
Ahol 4 millió forint egy éjszaka
Egy kis luxus a laptopnak

A fesztiválszezonban a sörös kütyüket elemeztük ki a Csúcsfogyasztóban, ezúttal viszont a szüreti kapcsán a legtrendibb és legexkluzívabb dugóhúzókat gyűjtöttük egy csokorba.

Csúcsfogyasztó: 5 high-tech dugóhúzó 1

—-Csak egy gombnyomás—-

Modernitás és francia tradíció ötvöződik a Peugeot Moulins elektromos dugóhúzójában. Ahogy ráhelyezzük a vasból és polikarbonától készült eszközt a palack tetejére, akkor a precíziós dugóhúzó egy gombnyomásra egy másodperc alatt végez a palack kinyitásával. Gyorsabb és egyszerűbb a hagyományos szerkezetnél, az ára pedig körülbelül 20 ezer forintra rúg.

Csúcsfogyasztó: 5 high-tech dugóhúzó 1

—-A legek legje—-

A belga Frank Sveid dizájner tervezte dugóhúzó ára átszámítva mintegy 12,5 millió forint. Választhatunk a titániumból, aranyból vagy platinából (kézzel) készült szerkezet közül. A 62 éves belga tervező szerint egy igazi borkedvelő számára a palack megnyitása hasonlatos a japán tea-ceremóniához. A Sveid dugóhúzónak a dobozból való kivétele, a palack nyakára való helyezése, illetve maga a dugó kihúzása tényleg nem utolsó látvány. Nézze meg az ominózus műveleteket bemutatók videókat az FN Borravaló című blogjában!

Csúcsfogyasztó: 5 high-tech dugóhúzó 1

—-Falicsoda—-

Ausztráliában nagyon népszerű ez a a krómozott acélból készült dugóhúzó, fa nyéllel és háttámlával. Mivel falra vagy asztalra kell felszerelni, így elég kötött, hogy hova is helyezzük el a lakásban. Mindenesetre igen strapabíró és megbízható szerkezet, az ára pedig a Sveid dugóhúzóhoz képes jóval kedvezőbb: mintegy 45-52 ezer forintért már beszerezhetjük ezt a palacknyitó falicsodát.

Csúcsfogyasztó: 5 high-tech dugóhúzó 1

—-Élő történelem—-

A Chateau Laguiole dugóhúzó maga a történelem. Ebben a márkás palacknyitó szerkezetben a XV. századi Franciaország és az elegancia ötvöződik. A francia mesterek több mint 105 művelettel előállított műremeke a napóleoni éra iparáról tanúskodik. Egyszerűség és tökéletesség jellemzi a körülbelül 30 ezer forintba kerülő dugóhúzót, amely agancsból és rozsdamentes acélból készült.

Csúcsfogyasztó: 5 high-tech dugóhúzó 1

—-Playboyoknak—-

A nyuszifejre hasonlító New Titanium Gold – Special Edition Rabbit nevű szerkezet tartós, ellenálló titánium ötvözetből készült. Alig 3 másodperc alatt nyit ki bármilyen alakú és méretű borospalackot. A dizájn díjjal is kitüntetett dugóhúzót körülbelül 20 ezer forintért szerezhetjük be.

Csúcsfogyasztó: 5 high-tech dugóhúzó 1

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik