Élet-Stílus

A Zenit cáfolja a bundát

A szentpétervári Zenit labdarúgócsapata elhatárolódik azoktól a hírektől, melyek szerint bundamérkőzés volt a május 12-én rendezett Bayern München elleni UEFA Kupa-visszavágó.

Alekszej Petrov, az orosz klub szóvivője jelezte: nincs mit kommentálni, mert – ha van is vizsgálat – a Zenit nem követett el semmit.

A spanyol ügyészség fogadási csalás vádjával indított vizsgálatot a mérkőzéssel kapcsolatban. A találkozón a házigazda orosz együttes győzött 4-0-ra, és bejutott a döntőbe, melyet szintén megnyert. Az ügyészség az orosz maffia lehallgatott telefonbeszélgetései alapján készítette el vádiratát, melyet el is küldött a bíróság részére.

Spanyol lapok szerint a bíróság már a német hatóságokat is tájékoztatta a vizsgálatról.

Az orosz maffia megvette a Advocaaték meccsét? (MTI/EPA)

Az orosz maffia megvette a Advocaaték meccsét? (MTI/EPA)

Az El País és ABC című spanyol lapok szerdai számukban azt írták: az egyik orosz maffiafőnök, Gennagyij Petrov telefonon tájékoztatta beszélgetőpartnerét, hogy 50 millióért megvette a Zenit sikerét az elődöntőben. A pénznem nem hangzott el a beszélgetés során. Gennagyij Petrovot, a szentpétervári bűnszervezet, a Tambovszkaja vezetőjét tavasszal Mallorcán tartóztatták le, más bűncselekmény elkövetése miatt. Az ügyészség birtokában három hangfelvétel van, az egyiken helyi lapinformációk szerint Petrov „jobbkeze”, a szintén fogságban lévő Leonyid Hrisztoforov hallható, aki azt mondja, előre tudta a pontos végeredményt.

A Bayern München közleményt adott ki, mely szerint semmit nem tud az ügyhöz hozzáfűzni.

Az európai szövetség (UEFA) jelenleg 25 UEFA Kupa-találkozó körülményeit vizsgálja, melyeken elképzelhetőnek tartja, hogy manipuláció történt. A szentpétervári meccs nem szerepel az UEFA listáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik