Élet-Stílus

Másfél milliárdot adtak a Vateráért

Egy dél-afrikai központú médiavállalat, a Naspers megvásárolta a legnagyobb magyar online aukciósházat, a Vatera.hu-t.

A HWSW.hu információi szerint az üzletet még szeptemberben kötötték. Bár a vételárat nem hozták nyilvánosságra, az üzleti pletykák szerint az ár mintegy másfél milliárd forint, amivel az oldal az egyik legdrágábban tulajdonost váltott internetes magyar vállalkozás. Ilyen összeg eddig csak az iWiW, a Bookline és a Profession.hu eladása kapcsán valószínűsíthető.

Az aukciós oldalnak jelenleg 130 ezres napi látogatója van, ötmillió oldalletöltéssel. 600 ezer feletti regisztrált látogatója van, az oldalon futó aukciók száma 2008 februárjában túllépte az egymilliót. A cég forgalma 2007-ben közel hétmilliárd forintot tett ki.

A Naspers Limited, amely egy Dél-Afrikából indult lapkiadó, fizetős tévécsatornákkal és internetes vállalkozásokkal lett erős nemzetközi médiapiaci szereplő, és nemrégiben vette meg régiónk legnagyobb aukciós oldalát, az Allegrót.

Az Allegro Group egyben résztulajdonosa Teszvesz.hu-nak a hazai piac másik meghatározó online aukciós oldalának, 35 százalék erejéig. A Teszvesz többségi tulajdonosa a FigyelőNetet is jegyző Sanoma Budapest Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik