Élet-Stílus

BL: megjött a kolozsváriak önbizalma (videó)

Rafael Benítez szerint tökéletes játékkal verte csapata a holland a PSV-t a BL-csoportkörében. Dzsudzsák Balázsék két kör után belátták, hogy nincsen esélyük a továbbjutást érő első két hely megszerzésére. Mourinho a Werder elleni döntetlen ellenére biztos abban, hogy túléli az Inter a csoportkört, a Barcánál mindenki Messit dicsérte.

Folytatódott a kolozsvári CFR Cluj diadalmenete a Bajnokok Ligájában. A román bajnok az első körben idegenben verte a Romát, szerda este pedig gólnélküli döntetlent játszott a tavalyi finalista Chelsea-vel. A román együttes támadója, Juan Culio szerint mostantól a cél a csoportban az első hely megszerzése. “A mérkőzés után Frank Lamparddal cseréltem mezt, óriási élmény volt” – nyilatkozta a meccs után a Roma ellen kétszer beköszönő csatár. “Jó lenne a csoport első helyén végezni, akkor kedvezőbb lenne a sorsolásunk” – tette hozzá magabiztosan az argentin csatár.

drogba lesérült

Alighogy visszatért a pályára, máris ismét megsérült Didier Drogba, a Chelsea elefántcsontparti labdarúgója. A gólerős támadó szeptember 13-án játszott először azután, hogy rendbejött korábbi térproblémája, szerdán a kolozsvári BL-meccsen azonban megint megsérült. Az 58. percben hordágyon vitték le a pályáról, s akár több hónapot is kénytelen lehet kihagyni jobb térde szalagjainak károsodása miatt. Luiz Felipe Scolari vezetőedző egyelőre nem tudott pontos információval szolgálni azzal kapcsolatban, hogy mikor számíthat ismét meghatározó futballistájára.

Az angol csapat játékosai és edzője is elismerte, hogy igazságos eredmény született Kolozsváron. “Természetesen nem vagyunk elégedettek a döntetlennel, de a most szerzett egy pont is sokat számíthat a végelszámolásnál” – mondta Petr Cech, akinek a hajrában óriási bravúrt kellett bemutatnia, hogy kivédje a románok meccslabdáját.



Nem bírt a román bajnokkal a Chelsea (Galéria)



Nem bírt a román bajnokkal a Chelsea (Galéria)


A csoport másik meccsén a Roma idegenben verte 3-1-re a Bordeaux-t. Az olaszok első gólját szerző Vucsinics szerint még mindig nem az igazi arcát mutatta a csapat: “Nem játszottunk jól az első félidőben, a szünet után szerencsére sikerült bebiztosítani a három pontot. Még mindig nem úgy játszik a csapat ahogy szeretnénk, 90 percen keresztül kellene támadásban és védekezésben is maximumot nyújtanunk.”

Az Inter a Werder elleni döntetlennel vezeti a csoportját, de a mutatott játékkal nem lehetett elégedett a nyáron érkezett Jose Mourinho. A portugál edző csapata a hétvégén elbukta a milánói városi derbit, majd a német együttes ellen is szürke, ötlettelen futballal rukkolt elő. “A Werder ugyanazt a taktikát választotta, mint amikor a Chelsea-vel játszottunk ellenük. Tudtam, hogy nagyon erős a csapat, ugyanakkor nem vagyok elégedett, hiszen hazai pályán az egy pont kevés” – nyilatkozta a meccs után Mourinho.

A portugál ennek ellenére nem aggódik a továbbjutás miatt. “Százszázalékosan biztos vagyok abban, hogy elérjük az egyenes kieséses szakaszt” – így az Inter trénere. Az olasz bajnok a következő két fordulóban a kiírás meglepetéscsapatával, az Anorthoszisszal csap össze. A ciprusiak a Werder otthonában elért döntetlen után hazai pályán legyőzték a görög Panathinaikoszt.

“Megérdemeltük a három pontot” – nyilatkozta tömören az Anorthoszisz edzője, Temuri Ketsbaia. “Bebizonyítottuk mindenkinek, hogy nem szabad leírni ezt a csapatot. Négy pontunk van két forduló után, de nem elégszünk meg ennyivel. A hátralévő négy meccsen is nagyon oda kell figyelnünk, és akkor képesek lehetünk a csodára.”A Barcelona együttesét, mint korábban oly sokszor ismét Leo Messi zsenialitása mentette meg. Az argentin klasszis a második félidőben Thierry Henryt váltotta, és két késői góllal megfordította a Sahtar Donyeck elleni meccset. “Mindannyian ismerjük Leo képességeit. Kiszámíthatatlan, mindig képes valami váratlan cselre, mozdulatra. Nem szabad megfeledkezni azonban arról, hogy a csapat nemcsak róla szól. Xavi, Iniesta vagy éppen Bojan szintén klasszis játékosok” – mondta a mérkőzés után Josep Guardiola.

A trénerrel ellentétben a világbajnok Henry nem győzte dicsérni a csapattársát. “Nagyon örülök, hogy Leóval együtt játszhatom, jelenleg ugyanis ő a világ legjobb játékosa.”

Link: Shakhtar Dnk. (Ukr) - Barcelona (Esp) RESUMEN

A katalánokhoz hasonlóan a Liverpool is két győzelemmel kezdett a legrangosabb európai kupasorozatban. Az angol együttesben keretében Németh Krisztián és Gulácsi Péter nem szerepelt, a PSV-nél Dzsudzsák Balázs a kispadon kezdett.

Rafa Benítez csapata imponáló magabiztossággal gyűjtötte be a három pontot, a spanyol tréner szerint szinte tökéletesen futballoztak a játékosok. “A bekapott gólnak nem örülök, de a mai este így is tökéletes volt. A harmadik góllal végleg eldöntöttük a meccset, tudtuk, hogy onnan már nem áll fel a PSV, ezért kaphattunk gólt” – így Benítez, akinek a csapata az elmúlt évekhez képest egyelőre a bajnokságban és a BL-ben is jól tartja magát.

A PSV-nél nem dédelgetnek vágyálmokat. “Az Atletico és a Liverpool ellen esélyünk sem volt, egyszerűen jobb csapatok. Nekünk a két nagycsapat mögött csak a harmadik hely megszerzése lehet a célunk” – nyilatkozta Timmy Simons, a hollandok csapatkapitánya.

—-Eredmények, csoportállás—-

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló


A csoport:

Bordeaux (francia)-AS Roma (olasz) 1-3
CFR Cluj (román)-Chelsea (angol) 0-0

Az állás:
1. Chelsea 4 pont (4-0)
2. CFR Cluj 4 (2-1)
3. AS Roma 3
4. Bordeaux 0

B csoport:

Inter (olasz)-Werder Bremen (német) 1-1
Anorthoszisz (ciprusi)-Panathinaikosz (görög) 3-1

Az állás:
1. Inter 4 pont (3-1)
1. Anorthoszisz 4 (3-1)
3. Werder Bremen 2
4. Panathinaikosz 0

C csoport:

Sporting (portugál)-FC Basel (svájci) 2-0
Sahtar Doneck (ukrán)-Barcelona (spanyol) 1-2

Az állás:
1. Barcelona 6 pont,
2. Sahtar Doneck (3-3)
2. Sporting 3 (3-3)
4. FC Basel 0

D csoport:

Liverpool (angol)-PSV Eindhoven (holland) 3-
Atlético Madrid (spanyol)-Marseille (francia) 2-1

Az állás:
1. Atlético Madrid 6 pont (5-1)
2. Liverpool 6 (5-2)
3. Marseille 0 (2-4)
4. PSV Eindhoven 0 (1-6)

E csoport:

Aalborg BK (dán)-Manchester United (angol) 0-3
Villarreal (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 1-0

Az állás:
1. Manchester United 4 pont (3-0)
2. Villarreal 4 (1-0)
3. Celtic Glasgow 1 (0-1)
4. Aalborg 1 (0-3)

F csoport:

Fiorentina (olasz)-Steaua Bucuresti (román) 0-0
Bayern München (német)-Olympique Lyon (francia) 1-1

Az állás:
1. Bayern München 4 pont
2. Olympique Lyon 2 (3-3)
3. Fiorentina 2 (2-2)
4. Steaua Bucuresti 1

G csoport:

Arsenal (angol)-FC Porto (portugál) 4-0
Fenerbahce (török)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-0

Az állás:
1. Arsenal 4 pont
2. FC Porto 3
3. Dinamo Kijev 2
4. Fenerbahce 1

H csoport:

BATE Boriszov (fehérorosz)-Juventus (olasz) 2-2
Zenit (orosz)-Real Madrid (spanyol) 1-2

Az állás:
1. Real Madrid 6 pont
2. Juventus 4
3. BATE 1
4. Zenit 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik