Élet-Stílus

Feljelentik a Barcelona játékosait

Néhány Barcelona-játékos viselkedését kifogásolja, és hivatalos lépéseket tervez az Espanyol a szombat éjszaka lejátszott katalán városi rangadót követően.

„Úgy tervezzük, hogy panaszt teszünk az erőszakellenes bizottságnál néhány Barcelona-játékos viselkedése miatt” – nyilatkozta az Espanyol szóvivője, Xavi Andreu a Barcelona 2-1-es győzelmével zárult katalán rangadót követően.

A tíz emberrel játszó Espanyol 1-0-s vezetésénél Luis Medina játékvezető tíz percre felfüggesztette a mérkőzést, miután a vendég Barcelona drukkerei pirotechnikai eszközöket dobáltak az Espanyol ünneplő hívei közé. A szombat éjszakai meccs után egyébként öt Barcelona-szurkolót őrizetbe vett a rendőrség.

Lionel Messi is bajba kerülhet (MTI/EPA)

Lionel Messi is bajba kerülhet (MTI/EPA)

Az Espanyol azt kifogásolja, hogy Lionel Messi utolsó pillanatban szerzett győztes gólja után néhány Barcelona-futballista együtt ünnepelt az incidenst előidéző hívekkel, egészen pontosan a radikálisokból álló kemény maggal, a Boixos Noisszal. A kisebbik katalán egyesület szerint a vendégjátékosok viselkedése egyrészt „sportszerűtlen”, másrészt pedig „erőszakra felbujtó” volt.

„Elemezni fogjuk a televíziós felvételeket, hogy kiderüljön, pontosan kikről van szó” – jegyezte meg Andreu.

A spanyol sportlapokban megjelent képek arról tanúskodnak, hogy az argentin Messi, a kameruni Samuel Eto’o és a francia Thierry Henry is közösséget vállalt a Boixos Noisszal.

A spanyol erőszakellenes bizottság az oktatási minisztérium égisze alatt működik, s megvan a jogosítványa ahhoz, hogy büntetést szabjon ki a klubokra, illetve azok szurkolóira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik