Élet-Stílus

Hajnal és Huszti főszerepben

Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás is betalált a Bundesliga 6. fordulójában, ráadásul mind a két magyar játékos csapata nyert a Bayern, illetve a Stuttgart ellen.

Huszti Szabolcs gólja győzelmet ért a Hannovernek a Bayern München ellen. A magyar játékos a 23. percben szabadrúgásból talált be Michael Rensing kapujába: 17 méterről, jobbról a jobb felső sarokba küldte a labdát. S mivel az eredmény már nem változott, leírhatjuk, hogy a szombati meccset végigjátszó Huszti karrierje során már másodszor „győzte le” a bajorokat, 2006. november 8-án is az ő találatával nyert a Hannover.

Ami a rekordbajnokot illeti: a Bayern München sorozatban második bajnoki vereségét szenvedte el, egy hete hazai pályán kapott nagy verést a Werder Bremen együttesétől (2-5).

Huszti Szabolcs nagy gólt lőtt (MTI/EPA)

Huszti Szabolcs nagy gólt lőtt (MTI/EPA)

Hajnal Tamás is remekelt szombaton. A Borussia Dortmundban ezúttal kezdő magyar gólt szerzett és gólpasszt adott a VfB Stuttgart elleni győztes találkozón. A 11. percben ő szerezte meg a vezetést: 25 méterről bombázott a vendégek kapujának bal oldalába. Jens Lehmannak esélye sem volt a hárításra.

A 20. percben aztán Hajnal beívelését követően Felipe Santana közeli fejessel növelte kettőre a dortmundiak előnyét. A 3-0-ás végeredményt pedig Alexander Frei állította be a 73. percben, miután 8 méterről a jobb alsó sarokba bólintott. A labdát a dél-korai Li varázsolta a svájci csatár fejére, de az akció Hajnaltól indult. Kétségkívül a dortmundiak legjobbja volt a 27 éves magyar karmester, akit a 79. percben cserélt le az edzője.

A Husztival és Hajnallal ellentétben a liga másik két magyarjának nem sok örömben volt része. A Dárdai Pált foglalkoztató Hertha BSC otthon kapott ki az Cottbustól.
Dárdai a 69. percben – 0-1-nél – csereként lépett pályára.

A nap leggólgazdagabb mérkőzését Brémában játszották, ahol a Werder 5-4-re nyert a Lőw Zsolt nélkül pályára lépő Hoffenheim ellen. Az újonc háromgólos hátrányból állt talpra, és módosította 4-4-re az állást, ám a 62. perctől tíz emberrel játszó brémaiak Mesut Özil második góljával végül csak kicsikarták a sikert.

Jelenleg a Hamburg vezeti a bajnokságot a Bayer Leverkusen és Werder Bremen előtt.

A címvédő Bayern csak a kilencedik, míg a Borussia Dortmund az ötödik, az újonc Hoffenheim a hatodik, a Hertha a 10., a Hannover pedig a 12. helyet foglalja el a tabellán.

Bundesliga, 6. forduló:
Werder Bremen-1899 Hoffenheim 5-4 (4-2)
Gól: Özil (8., 81.), Pizarro (16.), Diego (21.), Hunt (30.), ill. Ba (15.), Salihovic (36.), Ibisevic (62. 11-esből), Compper (71.)
Kiállítva: Mertesacker (62., Werder Bremen)

Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Gól: Petric (11.)

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 3-0 (2-0)
Gól: Hajnal (11.), Felipe Santana (20.), Frei (73.)

Hannover 96-Bayern München 1-0 (1-0)
Gól: Huszti (23.)

Hertha BSC-Energie Cottbus 0-1 (0-1)
Gól: Jelic (13.)

VfL Bochum-Bayer Leverkusen 2-3 (0-2)
Gól: Sestak (79.), Kaloglu (81.), illetve Vidal (6.), Renato Augusto (21.), Helmes (61.)
Kiállítva: Yahia (81., VfL Bochum)

Pénteken játszották:
1. FC Köln-FC Schalke 04 1-0

Vasárnap:
Eintracht Frankfurt-Arminia Bielefeld, 17:00
Karlsruhe-VfL Wolfsburg, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik