Élet-Stílus

Egy öngóllal szerzett pontot az Újpest

A listavezető Újpest FC 1-1-es döntetlent játszott a Budapesti Honvéd vendégeként a labdarúgó Soproni Liga 9. fordulójának a rangadóján.

A házigazda kispetiek kezdték jobban a mérkőzést, beszorították az Újpestet, és a vezetést is megszerezték. A 10. percben a nagy kedvvel játszó Abraham lépett meg egy kiugratás után, majd a kifutó Balajcza fölött a kapuba közepébe emelt.

A folytatásban is a Honvéd volt fölényben, de újabb hazai találat helyett egyenlítettek a lilák – ahogy mondani szokás, a semmiből szereztek gólt.

Egy szöglet után Mijadinovszki fejelt kapura, Rabóczkin ugyan átszállt a labda, de Maróti a gólvonalon állva könnyedén menthetett volna, ehelyett ügyetlenül a hálóba bólintott.

Nem bírt egymással a két fővárosi csapat (MTI)

Nem bírt egymással a két fővárosi csapat (MTI)

A szünet után már az Újpest diktálta az iramot. A vendégek átvették a játék irányítását, komoly helyzetet azonban nem igazán tudtak kilalakítani. A hajrában aztán mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, ám Genito ziccerben a kapu mellé, míg átellenben Foxi az oldalhálóba lőtt.

A Kaposvár hajrában szerzett góllal verte a vendég Siófokot. A 83. percben Bozsovics 15 méterről vágta a labdát a léc alá. Öröm az ürömben, hogy megsérült a hazaiak kapusa, Kovács Zoltánt már a hatodik percben le kellett cserélni.

A Fehérvár Simek góljával – a szélső 11 méterről lőtt a jobb felső sarokba – nyert a héten edzőváltáson átesett Diósgyőr otthonában. A különbség egyébként nagyobb is lehetett volna, de a vendégcsapat a szünet után négy ziccert is kihagyott.

A vendég Győri ETO korán megszerezte a vezetést a Paks ellen, ám a hazaiak feljavultak a második félidőre, Éger duplájával fordítottak, és megérdemelten szerezték meg a három pontot. Az egykori válogatott védő mindkét gólját büntetőből szerezte.

A hétközi kupakudarc után a Vasas győzelemmel emlékezett a 86. életévében elhunyt Illovszky Rudolfra. Az angyalföldiek Unierzyski fejesével szereztek vezetést. Jóllehet, a ZTE-nek erre még volt válasza, de Dobrics 72., illetve Németh Norbert 74. percben szerzett góljára már nem érkezett felelet.

A találkozó előtt a reflektorokat leoltották a Fáy utcai Illovszky Stadionban. A szurkolók gyertyákkal világították meg a létesítményt, az öltözőből fáklyával kijövő angyalföldi labdarúgók pedig mindannyian Illovszky feliratú mezben léptek pályára, így adózva a héten elhunyt Vasas-legenda emlékének.

Soproni Liga, 9. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 1-1 (1-1)
Gól: Abraham (11.), ill. Maróti (41., öngól)

Gabona Trans-Kaposvár – BFC Siófok 1-0 (0-0)
Gól: Bozsovics (83.)

Paksi FC-Győri ETO FC 2-1 (0-1)
Gól: Éger (58., 90., mindkettőt 11-esből), illetve Józsi (7.)

Diósgyőri VTK-FC Fehérvár 0-1 (0-1)
Gól: Simek (8.)

Vasas-ZTE FC 3-1 (0-0)
Gól: Unierzyski (49.), Dobrics (72.), Németh N. (74.), ill. Meye (64., 11-esből)

Pénteken játszották:
Kecskeméti TE-ERECO – DVSC-TEVA 3-0

Vasárnap:
MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus, 17:30
REAC-Szombathelyi Haladás, 19:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik