Élet-Stílus

Rendőrségi vizsgálat indult a Crvena zvezda ellen

Tovább tart a Crvena zvezda szerb futballcsapat szurkolói által okozott botrány - egy belgrádi kerületi ügyészség rendőri vizsgálatot rendelt el annak tisztázására, hogy kinek az engedélyével tüntettek a csapat játékosai szombati mérkőzésük előtt egy gyilkossági kísérletért elítélt szurkoló mellett.

Uros Misicet pénteken tíz év börtönre ítélték, mert decemberben egy mérkőzés utáni tombolásban fáklyát nyomott egy rendőr arcába, majd a ruhája alá dugva súlyosan összeégette vele.

Másnap a Jagodina elleni mérkőzésre a Crvena zvezda játékosai a 20 éves fiatalember képével díszített trikóban vonultak ki, s mellükön ott volt az Igazságot Urosnak! felirat. A zvezda szurkolói Szerbia sok városában tiltakozó feliratokat mázoltak épületek falára, az ítéletet meghozó bírót pedig sorozatosan súlyos fenyegetések érik.

Dobrivoje Tanasijevic, a labdarúgóklub megbízott elnöke szerint azért viseltek az elítéltet támogató felirattal ellátott trikót a játékosok, mert azt a csapat Daliáknak nevezett szurkolói követelték. Három vezérszurkoló berontott Tanasijevic irodájába, s azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtják a Crvena zvezda stadionját, ha nem teljesítik kívánságukat. A mérkőzésen a szurkolók az ítéletet hozó bírót fenyegető transzparenst emeltek a magasba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik