Élet-Stílus

Luca Tonit hazahúzza a szíve

A Bayern München olasz támadója, Luca Toni a Fiorentina együttesében szeretné befejezni a pályafutását, amely megkoronázásaként olasz bajnokságot nyerne a Violákkal.

A 31 éves Luca Tonit 2011 júniusáig köti a szerződése a bajor együtteshez, amelyben tavaly mutatkozott be. A langaléta, közel 2 méter magas csatár már karrierje végére tervez, elmondása szerint még 5-6 évig szeretne aktívan profiskodni.

„Otthon szeretném befejezni a pályafutásomat. Ha választanom kellene, akkor a Fiorentinából vonulnék vissza” – nyilatkozta a csatár, akit volt egyesületének a vezetői szívesen látnának. Toni továbbra is a szurkolók kedvence Firenzében, miután két szezon alatt 47-szer volt eredményes a Violák mezében.

A jól ismert gólöröm (MTI/EPA)

A jól ismert gólöröm (MTI/EPA)

A Fiorentina elnöke minél hamarabb visszaédesgetné a 2007-ben 11 millió euróért eladott támadót, akinek a jelenlegi piaci értékét a transfermarkt.de 26 millióra becsüli. „Ha elengednek a Bayern vezetői, akkor szívesen visszatérnék, hogy bajnokságot nyerjek a lilákkal. A müncheni szerződésem 2011-ig érvényes, ki tudja addig mi történik” – mondta Toni, aki a Bayernben sem vallott szégyent: első szezonjában 39 gólja mellett 12 asszisztot is kiosztott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik