Élet-Stílus

Az AS Roma első győzelme

Harmadik próbálkozásra sikerült: az AS Roma megszerezte első győzelmét az olasz labdarúgó-bajnokságban, hazai pályán 3-0-ra győzte le a Regginát.

A „farkasok” beragadtak a rajtnál, a nyitányon 1-1-es döntetlent játszottak a Napolival, majd 3-1-es vereséget szenvedtek Palermóban. Ráadásul a BL-ben is megbotlottak: a Stadio Olimpicóban 2-1-re kaptak ki a kolozsvári CFR-től.

Szombat este, a Reggina ellen sikerült valamelyest kiköszörülni a csorbát. A Roma az első félidő ráadásban, Panucci góljával szerzett vezetést (a védő Taddei átadása után közelről talált be), majd a második félidőben sorra dolgozta ki a helyzeteit, és ezek közül kettőt ki is használt, végül magabiztosan nyert.

Az 51. percben Aquilani lódult meg, és 14 méterről a jobb felső sarokba lőtt. A 3-0-ás végeredményt pedig két csere, Totti és Perrotta hozta össze a 94. percben. Előbbi szabadrúgását még védte Campagnolo (rá amúgy nem lehet panasz), utóbbi ismétlése után viszont már a hálóban kötött ki a labda.

Megszületett az első Roma-győzelem (AP)

Megszületett az első Roma-győzelem (AP)

A nap másik meccsén a Catania 1-0-ra verte az Atalantát. A győztes gólt a tavaly még a bergámóiakat erősítő Paolucci szerezte, az 59. percben éles szögből lőtt a rövid, azaz a jobb alsó sarokba. A szicíliai csapat a második, az Atalanta a harmadik helyen áll pillanatnyilag.

Az Roma az ötödik, a Reggina pedig a 18.

Serie A, 3. forduló:
AS Roma-Reggina 3-0 (1-0)
Gól: Panucci (45.), Aquilani (51.), Perrotta (93.)

Catania-Atalanta 1-0 (0-0)
Gól: Paolucci (59.)

Vasárnap:
Cagliari-Juventus, 15:00
Fiorentina-Bologna, 15:0
Lecce-Siena, 15:00
Palermo-Genoa, 15:00
Sampdoria-Chievo, 15:00
Torino-Internazionale, 15:00
Udinese-Napoli, 15:00
AC Milan-SS Lazio, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik