Élet-Stílus

Erdei Zsolt csalódott német klubjában

Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka továbbra is hisz abban, hogy karrierje során még találkozik komoly ellenféllel és várja a nagy lehetőséget.

A 33 éves klasszis kapcsolata – amint arról több magyar lap beszámolt – megromlott klubjával, a hamburgi Universum Box-Promotionnel, így azt sem tudja pontosan, mikor állhat újra a kötelek közé.

“Azt tudom, hogy ha a csapattársamat, Jürgen Bra:hmert elítélik, akkor nekem kell majd beugranom november 22-én helyette. Egyelőre nem tudom, ebben az esetben ki lenne az ellenfél, de valószínűleg nem Hugo Hernán Garay, mint ahogyan az több helyen is megjelent” – nyilatkozta pénteken Erdei, aki 29/0-ás profi győzelmi mérleggel büszkélkedhet, közte 17 kiütéssel. “Jó erőben, folyamatosan munkában vagyok, nincs ezzel semmi gond” – válaszolta Erdei arra a kérdésre, hogy beugróként formába tudna-e lendülni ilyen rövid idő alatt.

Erdei Zsolt utoljára az amerikai DeAndrey Abron ellen bokszolt (MTI)

Erdei Zsolt utoljára az amerikai DeAndrey Abron ellen bokszolt (MTI)

“Madár” eddigi utolsó meccsét április 26-án, Drezdában az amerikai DeAndrey Abron ellen vívta, és egyhangú pontozással nyert. Ezt követően egy német sportlapnak adott nyilatkozata miatt azonban összetűzésbe került a klubvezetéssel, amellyel azóta gyakorlatilag megszakadt a kapcsolata.

“Kicsit beletörődtem már a helyzetembe, nem várok különösebben semmit, ha bokszolok, bokszolok, ha nem, nem. Persze jó lenne végre a szorítóban állni, főleg, hogy ebből élek. Rajtam soha nem múlt semmi, úgy gondolom, az Universumnál talán túl későn jöttek rá a dolgokra, valószínűleg meglepődtek azon, hogy veretlen tudok maradni” – tette hozzá Erdei.

Az amatőrként Sydneyben olimpiai bronzérmes öklöző korábban többször is elmondta, hogy tudja, mikor fog visszavonulni.

A visszavonulásig viszont mindenképpen szeretne még összetalálkozni egy magasan jegyzett ellenféllel:
“Amikor elérem azt a meccsszámot, amit kitűztem magam elé, befejezem. Hiszek benne, hogy még eljöhet az én időm, és egy igazi ellenféllel ütközhetek meg a ringben.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik