Élet-Stílus

Még e hónapban döntenek a Megyeri hídról

A Megyeri híd forgalomba helyezésével kapcsolatos döntésről szóló határozatot szeptemberben adja ki a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).

Az NKH sajtóközleményében ismerteti: a Megyeri híd és a hozzá kapcsolódó M0 szakasz forgalomba helyezési eljárását a Nemzeti Közlekedési Hatóság folytatja le. Az eljárás a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) erre vonatkozó kérelmének benyújtásával megindult.

A napokban megkezdődtek a hatósági műszaki szemlék, amelyek keretében a közlekedési hatóság azt vizsgálja, hogy az elkészült útszakasz és a Megyeri híd rendeltetésszerű használatra alkalmas-e, és kielégíti-e a forgalombiztonsági követelményeket.

Az NHK a forgalomba helyezési eljárás keretében szeptember 15-én helyszíni szemlét tartott, amelyre az összes érintettet meghívta. A közlekedési hatóság a közreműködő szakhatóságok és érintett szervezetek, önkormányzatok nyilatkozataiban foglalt előírások és a jogszabályokban rögzített követelmények figyelembevételével, az összes körülményt mérlegelve fogja döntését meghozni – olvasható a közleményben.

A hatóság közölte azt is, hogy jelenleg még “nem állnak rendelkezésére teljes körűen azok a nyilatkozatok, melyek alapján a forgalomba helyezésről szóló döntés meghozható”. A döntésről szeptemberben határozatot adnak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik