Élet-Stílus

NFL: marihuána, gyorshajtás, szabadlista

Szabadlistára tette a bűncselekményeket elkövető legjobb védőjét az amerikaifutball-ligában (NFL) érdekelt Indianapolis Colts. Ed Johnson új csapatot kereshet magának.

A 24 éves Ed Johnsont szerdán tartoztatták le, mert gyorsan hajtott és autójában marihuánát találtak. A 188 cm magas, 134 kg-os óriás ezt megelőzően már háromszor állt fegyelmi bíróság előtt, így megvált tőle a 2007 februárjában Super Bowl-győztes alakulat.

Tony Dungy, a Colts vezetőedzője és Ed Johnson (AP)

Tony Dungy, a Colts vezetőedzője és Ed Johnson (AP)



A Dallas Cowboys a legértékesebb

A Forbes magazin felmérése szerint továbbra is a Dallas Cowboys ér a legtöbbet a profi amerikaifutball-liga (NFL) csapatai közül.

A lap kimutatása alapján a dallasi együttes – mely a tavalyi szezonban megnyerte az NFC főcsoport alapszakaszát – piaci értéke 1,612 milliárd dollár. A második a Washington Redskins 1,538, harmadik pedig a New England Patriots 1,324 milliárd dollárral.

A tavalyi évhez képest a két New York-i együttes, a bajnoki címvédő Giants, illetve a Jets egyaránt 21 százalékkal növelte értékét, így most a negyedik-ötödikek ebben a rangsorban egyaránt 1,178 milliárd dollárral. Előrelépésük annak köszönhető, hogy már épül új stadionjuk, melyben 2010-ben játszhatják első mérkőzéseiket.

A

A “piacvezető” Dallas Cowboys játékosai (Getty)

A most megnyitott új arénájának köszönhetően nagyot ugrott a listán a tavalyi bajnok Indianapolis Colts, amely a 21.-ről a nyolcadik pozícióba lépett (1,076 milliárd dollár).

Ugyan a kimutatás az NFL-re vonatkozik, de a Forbes megemlíti, hogy most először fordul elő a sporttörténelemben, hogy egy bajnokság csapatainak átlagértéke eléri az 1 milliárd dollárt. A liga 30 csapata közül 19 “ára” is a bűvös határ felett van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik