Élet-Stílus

Paraguay hátát nézik a sztárcsapatok

Az éllovas paraguayi labdarúgó-válogatott könnyedén, két góllal nyert Venezuela ellen a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában.

Paraguay negyedik mérkőzését is megnyerte hazai pályán a 2010-es világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában, így immáron öt ponttal előzi meg az egyaránt egy mérkőzéssel kevesebbet játszott sztárcsapatokat, a brazil, argentin kettőst.

Venezuela nemhogy legyőzni, megszorítani sem tudta a paraguayi csapatot, végig alárendelt szerepet játszott, helyzete sem igen akadt. Ellenben a paraguayiak kétszer is betaláltak, már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.

A 28. percben Claudio Morel Rodriguez átadása után Cristian Riveros közelről lőtt a bal alsó sarokba. Majd a 45. percben Nelson Haedo Valdez állította be a 2-0-ás végeredményt: Roque Santa Cruz csúcstatása után egyedül törhetett kapura, s élt is a lehetőséggel, 14 méterről a kapu közepébe vágta a labdát.

Paraguayi öröm (Getty)

Paraguayi öröm (Getty)

Venezuela, amely egyedüli dél-amerikai válogatottként még sohasem szerepelt vb-n, zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el a selejtezősorozatban, jelenleg nyolcadik.

A nyolcadik forduló további meccseire szerdán kerül sor: Brazília a sereghajtó Bolíviát fogadja majd, míg Argentína az utolsó előtti helyen tanyázó Peru otthonában vizitál.

Dél-amerikai vb-selejtező, 8. forduló:
Paraguay-Venezuela 2-0 (2-0)
Gól: Riveros (28.), Valdez (45.)

Az állás:
1. Paraguay 17 pont/8 mérkőzés
2. Brazília 12/7 (11-4)
3. Argentína 12/7 (10-4)
4. Uruguay 11/7
5. Kolumbia 10/7 (4-3)
6. Chile 10/7 (9-12)
7. Ecuador 8/7
8. Venezuela 7/8
9. Peru 6/7
10. Bolívia 4/7

Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. Az ötödik helyezett a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik