Élet-Stílus

Döbbenetes botrányok a paralimpián

Újabb sportoló bukott meg doppinggal a Pekingben zajló parlimpián, ugyanakkor ennél nagyobb szörnyűség is történt: a Nemzeti Stadion, azaz a Madárfészek mellékhelyiségében szülte meg gyermekét, majd hagyta sorsára egy néző.

A Nemzeti Stadion mellékhelyiségében hozta világra, majd hagyta sorsára gyermekét egy néző a Pekingben zajló paralimpián. A kislány a keddi atlétikai versenyek közben jött világra, és nem sokkal később néhány szurkoló talált rá.

Az újszülött gyermeket azonnal kórházba szállították – az első orvosi vizsgálat szerint kiváló egészségnek örvend. A felelőtlen anya személye egyelőre nem ismert. Ám van itt még más is…

Egy újabb doppingeset is borzolja a kedélyeket a fogyatékkal élők olimpiáján. Ezúttal egy német kosaras bukott meg. A 33 éves Ahmet Coskunt augusztus 23-án ellenőrizték, és doppingmintájában a finaszterid nevű vízhajtóra bukkantak.

„Nem gondoltam, hogy az általam használt hajnövesztőszer tiltott anyagot tartalmaz. Sosem doppingoltam szándékosan” – védekezett Coskun, akinek büntetéséről később várható döntés.

Kedden Navid Ahmed Butt pakisztáni erőemelő akadt fenn a vizsgálaton, szervezetében a szteroidok közé tartozó metandienont találtak, ezért kétéves eltiltást kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik