Élet-Stílus

Koeman bízik a svédországi jó eredményben

Megtartotta az elutazás előtti utolsó sajtótájékoztatóját Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember kiemelte: bízik a jó eredményben a szerdai, svédországi világbajnoki selejtezőn.

“Mindenki egészséges, bár néhány játékos még nem pihente ki a szombati összecsapást, ez természetes. A gólnélküli döntetlennel jó eredményt értünk el az első mérkőzésen, még ha ezt sokan nem is így látják” – nyilatkozta a holland szakember

Koeman hozzátette: a következő meccs egyik nagy kérdése, hogy a svédek a korábbi 4-4-2-es felállásukban, vagy az albánok elleni 0-0 alkalmával “debütáló”, ám csődöt mondott 3-5-2-es hadrendben lépnek-e pályára.

“Fontos, hogy mindenre fel legyünk készülve. Az albánok ellen nem játszottak túl jól a svédek. Erős a védelmük, a középpályájuk átlagos, a csatársoruk pedig az európai élmezőnyhöz tartozik” – szögezte le, kiemelve: olyan futballistákra, mint Zlatan Ibrahimovic vagy Henrik Larsson, nem lehet külön felkészülni, ellenük a legjobb ellenszer az lenne, ha nálunk lenne a labda.

A svédek ellen a motiválás lesz Koeman fő dolga (MTI)

A svédek ellen a motiválás lesz Koeman fő dolga (MTI)

A magyarok várható összeállítása kapcsán Koeman elmondta, könnyen elképzelhető, hogy néhány helyen változik majd a kezdőcsapat a szombati, dánok ellenihez képest, hiszen a magyar futballisták többsége még nincsen hozzászokva a szombat-szerda ritmushoz. Koeman az általa megfogalmazott jó eredményről elárulta, lehet elérni úgy döntetlent, hogy “akár nyerhettünk is volna”, ami óriási szerencsével akár meg is történhet…

“Ha összehasonlítjuk a játékosállományokat, akkor 70-30 százalékra tippelném az esélyeket. Ugyanakkor a labdarúgásban kellő motivációval a jobb ellenfeleket is le lehet győzni” – tette hozzá a kapitány.

A magyar válogatott kedden 11 órakor indul Stockholmba, majd este a mérkőzés helyszínén tart nyilvános edzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik