Élet-Stílus

Beindult a hajsza Podolskiért

A Real Madrid élénken érdeklődik a német Lukas Podolski iránt - elképzelhető, hogy a spanyolok a téli átigazolási időszakban bejelentkeznek a válogatott támadóért. A madridiak olasz klubokkal versengenek.

A legutóbbi, Luxemburg elleni vb-selejtezőn duplázó támadó elvágyódik a Bayernből, leginkább azt sérelmezi, hogy alig kap lehetőséget a támadósorban, amelyben a tréner, Jürgen Klinsmann – korábbi ígéretei ellenére – inkább Miroslav Klose és az olasz Luca Toni szerepeltetését favorizálja, míg ő jobbára a kispadot koptatja.

„Nem írtam volna alá, ha tudom, hogy folytatódik a mellőzésem” – kesergett a támadó. „Rossz futballista lennék, ha könnyedén elfogadnám a mellőzést – én játszani akarok. A kispadon üldögélve a fejlődésem is megreked, így a válogatottnak sem lehetek hasznára.”

Ritka pillanat: Podolski gólöröme Bayern-mezben (dpa)

Ritka pillanat: Podolski gólöröme Bayern-mezben (dpa)

A Marca szerint komoly erősítés lenne a német vezetőedző, Bernd Schuster irányította Real Madrid számára a honfitárs leigazolása, aki a végül ezüstérmes németek egyik legjobbja volt a nyári Európa-bajnokságon.

A támadó 2006-ban érkezett a Bayernhez Kölnből, jelenlegi ára 12 millió euró körül mozog; a transfermarkt.de szerint 14 milliót ér.

A madridiak dolgát nehezíti, hogy a Corriere dello Sport úgy tudja, a Roma és a Fiorentina is tervezi a csatár megszerzését.

A rómaiak a Juventus együttesével vállvetve már nyáron is tervezték a fiatal német leigazolását – s mellettük szól, hogy Podolski ügynöke, Kon Schramm elárulta, a játékos „nagyon kedveli Olaszországot, és kifejezetten Rómát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik