Élet-Stílus

Kammerer, Kucsera kajak páros is előre léphet

A Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajak páros előrébb végezhet a Pekingben 1000 méteren elért olimpiai ötödik helyénél, ugyanis az előttük negyedik lengyel duó egyik tagjának pozitív lett a doppingtesztje, amit a B próba is megerősített.

A PAP lengyel hírügynökség arról számolt be, hogy Adam Seroczynski ötkarikás játékokon levett mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó clenbuterol nyomaira bukkantak. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság fegyelmi testülete szeptember 21-én tárgyalja majd az ügyet, akkor születhet döntés a lengyel egység kizárásáról.

A Kammerer, Kucsera duó a hosszabbik távon éremesélyesként a csalódást keltő ötödik helyen ért célba, de az esetleges előrelépéssel ugyanúgy negyedikek lehetnek, mint a rövidebbik, 500 méteres versenyben.

A negyedik hely sem vigasztalja az éremesélyes duót (MTI)

A negyedik hely sem vigasztalja az éremesélyes duót (MTI)

A kajakosoké a második olyan eset, amikor magyar sportolók utólag előrébb léphetnek a pekingi játékokon, mivel előttük végzett riválisok pozitív doppingtesztet produkáltak. Az szerdán derült ki, hogy a kalapácsvetésben eredetileg negyedik Pars Krisztián akár ezüstérmes is lehet, mivel második és harmadik helyen végzett fehérorosz ellenlábasai szervezetében tesztoszteront mutattak ki a vizsgálatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik