Élet-Stílus

Késik a világ legolcsóbb autója

Késik a világ legolcsóbb - 2300 dollárba kerülő - népautójának kikiáltott indiai Tata Nano piacra lépése: az üzem építése napok óta áll, körülötte harci helyzet alakult ki.

A nyugat-bengáliai Singur környékén élő parasztok részben nem fogadják el földjeik kisajátítását a gyárterülethez, részben határozottan keveslik a cserében felajánlott pénzt és a helyszínen tiltakoznak, az utóbbi napokban megtámadják az üzemen dolgozókat, a létesítményt.

A gyártó már fontolgatja, hogy nyugat-bengáliai Singurból más helyre viszi a termelést, ami megdrágítja, mi több, eleve veszteségessé teheti a gyártást, nem is szólva az egyéb költségek amúgy is gyors emelkedéséről. Eddig 350 millió dollárnyit ölt a Tata cég a projektbe, az eredeti elképzelés szerint már októberben elkészültek volna az eső kocsik. India több állama most jelezte, hogy szívesen otthont adna a Nano gyártóbázisának, hiszen óriási az igény az olcsó autóra, a lakosok milliói cserélnék le kétkerekű vagy elaggott négykerekű járműveiket a miniautóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik