Élet-Stílus

Edzés közben elájult a DVTK focistája

Félbeszakadt a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kedd délelőtti edzése, mert a keret egyik tagja, Gahwabi Nebil rosszul lett, összeesett és elvesztette az eszméletét.

“Nagyon megijedtünk, de mindenki, amiben tudott, segített, azonnal vizeztük a tarkóját, és igyekeztünk minél több levegőhöz juttatni Nebilt, akinek nagyon hevesen vert a szíve az összeesés után, és a pulzusa alig volt tapintható. Először az ambulanciára vitték, ahonnan az adatfelvétel után az intenzív osztályra került. Az orvosok azt mondták, hogy szerda reggelig biztosan az intenzíven marad” – mondta Horváth Ferenc, a DVTK technikai munkatársa.

Nebil futás közben esett össze, a mentők öt percen belül a helyszínen voltak, megmérték a vércukorszintjét, amely normális volt, de mivel a pulzus nehezen volt tapintható, és erősen vert a szíve, a Diósgyőri Kórház belgyógyászatára szállították.

Vasárnap debütált volt DVTK-mezben (dvtk.eu)

Vasárnap debütált volna DVTK-mezben (dvtk.eu)

„Az tűnt fel, hogy a futás közben többször is lemaradt a többiektől. Aztán egyik pillanatról a másikra összeesett. Nagyon megijedtünk. Jelenleg rajta van az EKG, ez holnapig rajta is marad. Az orvosok szerint megfigyelik, aztán pedig alapos kivizsgálás veszi kezdetét. Vérvétel, terheléses vizsgálat, a laboratóriumi eredmények birtokában lehet pontosan megállapítani, hogy mi idézte elő a történteket” – folytatta Horváth.

A diósgyőriek játékosa egyébként a nyáron az NB III-as Tisza Volán Szeged együttesétől igazolt Miskolcra. A középpályás augusztus 20-án ünnepelte 19. születésnapját, és eddig nem játszott egyetlen percet sem a DVTK-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik