Élet-Stílus

Új tulajdonos a Manchester Citynél

Egy egyesült arab emírségekbeli cégcsoport megvásárolta az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester City csapatát.

A hírt először egy helyi gazdasági lap tette közzé a vevő, az Abu-Dzabi Egyesült Fejlesztési és Befektetési Csoport egyik igazgatósági tagjára, Szulejman al-Fahimra hivatkozva. Az újságnak nyilatkozó al-Fahim elmondta, hogy vasárnap éjszaka vették meg a klubot Thaksin Shinawatrától, a volt thaiföldi miniszterelnöktől.

„A célunk nagyon egyszerű, ez nem más, mint hogy a Premier League legnagyobb együttese legyen a Manchester Cityből. Kezdésként szeretnénk, ha a mostani szezont az első négyben zárná a csapat. A célunk elérése érdekében a jövőben szeretnénk a világ legjobb játékosait leigazolni” – mondta a lapnak al-Fahim.

Idén még csak az UEFA-kupában játszik a csapat (MTI/EPA)

Idén még csak az UEFA-kupában játszik a csapat (MTI/EPA)

A cégcsoport hivatalos közleményben is megerősítette az adásvételt, melynek anyagi részleteit nem közölte, de azt kiemelte, hogy a megállapodás révén az együttessel kapcsolatos jogok a tulajdonukba kerültek. A klubot eladó Shinawatra a jövőben tiszteletbeli elnöke lesz a Citynek.

A manchesteriek a nyári átigazolási időszakban alaposan megerősödtek Jo, Zabaleta, Gruber, Wright-Phillips, Ben Haim és Kompany érkezésével. Jelenleg három meccsen szerzett hat pontjukkal a tabella harmadik helyén állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik