Élet-Stílus

Ronaldinho parádézott bemutatkozó meccsén

Az AC Milan a szezonnyitón hiába játszott óriási fölényben, mégis kikapott az újonc Bolognától. A vereség ellenére a tréner és a vezetők optimisták, mivel a nyáron igazolt Ronaldinho remekül futballozott.

Hosszas tárgyalások után július közepén állapodott meg a Barcelona és a Milan együttese a brazil klasszis klubváltásáról. Ronaldinho bemutatkozását világszerte nagy figyelem kísérte, miután az utolsó barcelonai hónapokban csalódást okozott a 28 éves játékos.

A nyári hónapokban rengeteget lehetett olvasni arról, hogy Ronaldinho túlsúlyos, gondok vannak az kondíciójával, és nincsen formában. Ebből azonban nem sokat lehetett látni a vasárnap délutáni szezonnyitón.

A Milan újdonsült sztárja ugyan nem mozgott annyit a Bologna elleni bajnokin, mint fénykorában, de a másik barcelonai jövevénnyel, Gianluca Zambrottával remekül kombinálta bal szélen. A 2-1-re elveszített összecsapáson csapata legjobbja volt, az ő beadásából egyenlített Ambrosini, és ezen kívül számos alkalommal hozta remek helyzetbe a társakat, akik azonban nem tudtak élni a lehetőségekkel.

A vereség ellenére nem volt különösebben csalódott a Milan trénere és a vezetőség, már csak azért sem, mert az összes nagy rivális (Inter, Roma és Juventus) is pontokat hullajtott a nyitómeccsen. „Ronaldinho teljesítménye optimizmusra ad okot. A csapat az elkövetkező hetekben össze fog szokni, és akkor nagyon nehéz lesz minket megállítani” – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a milánóiak edzője.

A Milan elnöke, Silvio Berlusconi sem esett kétségbe a vereség ellenére. „Egy fantasztikus Ronaldinhót láthattunk. Kár hogy a mérkőzést ilyen balszerencsés körülmények között elveszítettük, de a szurkolóknak még sok öröme lesz ebben a csapatban. Mi vagyunk az egyetlen olyan klub, amelyben három a világ legjobbjának megválasztott játékos, Ronaldinho, Kaká és Sevcsenko futballozik” – így Berlusconi.

A következő körben, amelyet a világbajnoki selejtezők miatt két hét múlva rendeznek, a Milan a Genova otthonában lép pályára. Ha nem jön közbe semmi, akkor azon a meccsen a jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó Kaká is játszhat.

—-Balhéztak a Napoli szurkolói—-

Az olasz kormány azt fontolgatja, hogy megtiltja az utazást a nápolyi futballdrukkereknek. A súlyos szankció lehetősége azután merült fel, hogy az SSC Napoli mintegy 1500 fanatikusa vasárnap, az AS Roma elleni bajnoki mérkőzésre tartva összecsapott a rendőrökkel, miután gyakorlatilag elfoglalta azt a vonatot, amellyel a fővárosba tartott.

Az ultrák számos tagja nem rendelkezett jeggyel, ám úgy gondolta, joga van a szerelvényen tartózkodni, ennek pedig számos olyan utas itta meg a levét, akik nem a rangadóra, “csak” a fővárosba igyekeztek. A fanatikusok a helyszínre érkező rendőrökkel, majd vasúti dolgozókkal is összeverekedtek, akik közül néhányan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A vonat – amely így csak a huligánokat szállította, miután a rendőrség arra kérte a tehetetlenül álló utasokat, hogy inkább ne szálljanak fel – végül három órás késéssel megérkezett Rómába, ahol a beszámolók szerint a vendégdrukkerek még összetűzésbe kerültek a hatósággal.

A belügyminisztérium teljes utazási tilalmat akar, a nápolyi szurkolók ugyanis visszaesőnek számítanak, botrányos viselkedésük miatt az előző szezonban sem lehettek jelen csapatuk több idegenbeli találkozóján. Az olasz vasúttársaság, a Trenitalia közölte: mivel a vasárnapi incidens félmillió eurós kárt okozott, a jövőben nem engedi a szerelvényeire a szervezett ultracsoportokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik