Élet-Stílus

Légsúlyú laptoppal jött ki a Samsung

Egy szupervékony laptoppal tört a Samsung a MacBook Air babérjaira. Az X360-as nagyon keskeny, nagyon könnyű, kicsit talán okosabb is, de így sem lesz könnyű dolga.

“Ligther than air”(könnyebb mint a levegő) – így hirdeti a Samsung új, X360-as laptopját. A levegő egyértelműen a MacBook Air szupervékony notijára utal, amit jó pár hónappal korábban mutatott be az Apple.

A X360-as Samsung ugyanakkora képernyőt (13,3″) kapott mint az Air, és tényleg könnyebb annál, igaz 9 dekával mindössze, ami még párizsiból is kevés. Fogyókúrában viszont még mindig az Apple az ügyesebb, mert a Samsung 1,67-3,09 centi vastag, míg az Air legvastagabb pontján is csak 1,94 centisre “duzzad”.

Légsúlyú laptoppal jött ki a Samsung 1

A nagyobb helyre többet lehet pakolni, így az X360-ason 3 USB-port, audio és HDMI-kimenet, és egy 34 milliméter széles PCMCIA kártyahely is van. A billentyűzetet ezüst ionokkal púderozták be, így az jó eséllyel pusztítja el a baktériumokat.

Az Intel Centrino 2 procinak és a 128 GB-os SSD-nek hála a hatcellás akksiról állítólag 10 órát is üzemel gép, de hatot biztosan. Ára 1500-2000 euró (360-470 ezer Ft) lesz kiviteltől függően. Októberben kezdődik a forgalmazása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik