Élet-Stílus

Gilardino pontot mentett a rangadón

A Serie A nyitányának rangadóján a Fiorentina a Juventust fogadta. A kiegyensúlyozott találkozón nem született döntés, igaz, a házigazdák csak az utolsó pillanatokban érték el az egyenlítő találatot.

Mindkét együttes „karcsúsított” összeállításban futott ki: a Fiorentina részéről Jörgensen, Montolivo, Comotto és Mutu, a torinóiaknál Zanetti, Chiellini, Zebina, Trezeguet és az eltiltott Sissoko hiányzott.

Már az első percekben egymásnak estek a csapatok, az egyik oldalon Almiron, a másikon Del Piero és Amauri jelentett fokozott veszélyt, ám a sok helyzet ellenére a 39. percig kellett várni az első, cseh koprodukcióból születő gólra.

Nedved góllal ünnepelte 36. születésnapját (Getty)

Nedved góllal ünnepelte 36. születésnapját (Getty)

Grygera lépett el a jobboldalon, az alapvonal közeléből középre ívelt, s az érkező Nedved egy remek lövéssel lepte meg magát 36. születésnapján.

A hajrában nagyon élt a Juve, előbb a kapu fölé fejelő Amauri, majd a Gamberinit becsapó, ám Frey ölébe emelő Del Piero járt közel a 0-2-höz.

Szünet után a beálló Jovetic játékának köszönhetően jelentősen feljavult a Fiorentina, amely a 60. percben igen közel került az egyenlítéshez – ám a montenegrói hiába emelt mintaszerűen, Santana fejese nem jelentett gondot Buffonnak. Tíz perccel később már a kapus mentett bravúrral azok után, hogy Gilardino egyedül vezette rá a labdát.

A remek napot kifogó Gilardinót próbálják utolérni a társak (Ansa)

A remek napot kifogó Gilardinót próbálják utolérni a társak (Ansa)

Ami nem sikerült elsőre, összejött másodjára. A 89. percben a csereként beállt Pazzini vette észre a kapu előtt sertepertélő Gilardinót, s a támadó előbb megforgatta Mellberget, majd a kapuba helyezett.

Mindkét rászolgált az egy pontra. Az öt bajnoki esélyes – a firenzei szereplőkön kívül az Inter, a Roma és a Milan – közül egyik sem kezdte győzelemmel az új bajnoki évadot.

Serie A, 1. forduló:

Fiorentina-juventus 1-1 (0-1)

Firenze, Artemio Franchi, 40 560 néző. Vezette: Morganti
Gól: Gilardino (89.), illetve Nedved (39.)
Kiállítva: Melo (83.)
Fiorentina: Frey – Zauri, Gamberini, Kroldrup, Vargas – Almiron (Jovetic, 54.), Felipe Melo, Donadel (Kuzmanovic, 79.) – Santana, Gilardino, Osvaldo (Pazzini, 63.).
Juventus: Buffon – Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro (De Ceglie, 74.) – Camoranesi (Iaquinta, 88.), Marchisio, Poulsen, Nedved – Amauri, Del Piero.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik