Élet-Stílus

Szávay a meccs végére összezuhant

Ígéretes kezdés után a magyar teniszező három szettben vereséget szenvedett az olasz Garbintől az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A tavaly a negyeddöntőig menetelő Szávay Ágnes mellett a világranglista élén álló szerb Ivanovics is befejezte a szereplését az év utolsó Grand Slam-tornáján.

Az első körben a 13. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert a világranglista 393. helyén álló 17 éves, hazai közönség előtt szereplő Gail Brodsky ellen, a következő fordulóban viszont már egy jóval keményebb rivális várt rá.

A kedden mutatott produkciójához képest sokat kellett volna javulnia a fiatal magyarnak, aki sajnos csak az első szettben játszott tudásának megfelelően. A világranglistán 16. magyar játékos pillanatok alatt elhúzott 4-2-re, ám olasz riválisa felállt a padlóról, és 5-5-re egyenlített. Szávay ekkor újra beleerősített, és hozta a következő két játékot, ezzel együtt az első szettet is.

Idén nem megy Szávaynak (MTI/EPA)

Idén nem megy Szávaynak (MTI/EPA)

A második játszmában első két adogatójátékát elvesztette, és – bár hiába hozott egyet vissza – 6:2-re az olasz győzött. Szávay – aki tavaly negyeddöntőt játszhatott itt – a záró felvonásban sem találta a ritmust, így Garbin végül könnyedén hozta a találkozót.

A magyar teniszező mellett Ana Ivanovics is kikapott a második körben. A szerb világranglista-vezetőt a selejtezőből érkezett francia Julie Coin lepte meg. Ivanovics egy kisebb sérülés miatt hetek óta nem játszott tétmeccsen, és ez meg is látszott a teljesítményén. Kulcsfontosságú pillanatokban ki nem kényszerített és kettős hibákkal könnyítette meg az ellenfele dolgát, és végül három szettben vereséget szenvedett. A viadal 1968 óta íródó történetében korábban egyszer sem fordult elő, hogy a nők között a legnagyobb esélyes ilyen korán kiesett.

További eredmények.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik