Élet-Stílus

Kútba eshet az exbajnok magyarországi visszatérése

Petrányi Zoltán becsapottnak érzi magát, hisz elvileg alig két és fél hét múlva ringbe hívják a korábbi vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Riddick Bowe ellen, ám pillanatnyilag csak remélni tudja, hogy az amerikai legenda hazánkba érkezik.

A mérkőzéssel kapcsolatban már sok szó esett, miközben a háttérben folyt a szervezőmunka, és a történetnek ma már ott kéne tartania, hogy az amerikai bokszoló Németországban, az egykori német bajnok Willi Fischer segítségével igyekezne a lehető legjobb formába kerülni Petrányi ellen. Csakhogy Bowe nem érkezett meg Berlinbe!

“Múlt héten tudtam meg, nem Robert Larsentől (a mérkőzést tető alá hozó menedzser), hanem német forrásból hogy Bowe-nak már hetekkel a meccsünk előtt meg kellett volna érkeznie Európába. Willi Fischer lett volna a kesztyűpartnere, Németországból érkezett volna szeptember 4-én Magyarországra. Mivel tudták, hogy Berlinben lesz, meghívták a Valujev-Ruiz gálára is díszvendégnek.” – fogalmazott az ellenfél, Petrányi Zoltán, aki maga is komoly anyagi áldozatokat hozott meg a mérkőzés létrejötte érdekében. “Múlt pénteken kimentek elé a reptérre, de nem érkezett meg. Ezután természetesen a magyarországi gála egyik szervezője felhívta Bowe-t, hogy minden rendben-e a győri mérkőzéssel kapcsolatban, de Bowe, néhány mondat után, kinyomta a telefont. Ennek ellenére a dán Robert Larsen, biztosan állítja, Bowe eljön Magyarországra.”

Jön vagy nem? (espn.com)

Jön vagy nem? (espn.com)

Itt azért álljunk meg néhány gondolat erejéig: dániai lapinformációk szerint az ügy kulcsfigurája, Robert Larsen állítólag komoly zűrbe került hazájában, és – szintén állítólag – komoly összegekkel tartozik, még a vele szerződésben álló ökölvívóinak is. Ez azért eléggé aggasztó, még akkor is, ha tudjuk, a Bowe-Petrányi összecsapás anyagilag nem terheli a bevont licencű menedzsert. Ennek ellenére Petrányi Zoltán nyilatkozatán tetten érhető a csalódottság és a pesszimizmus.

“Úgy érzem, hogy Robert nagyon becsapott engem, hisz én komoly pénzt fizettem Kasper Bruun mérkőzéséért (3 repülőjegy, szállás, étkezés, ellenfél díjazása), amit egyezségünk alapján, Bowe Magyarországra hozataláért fizettem ki. A győri gálán további két versenyzőjének fizettem volna ki az összes költségét, de Robert már 3. hete húzza az időt a dán versenyzők mérkőzés szerződésének aláírásával, amit a mai napig nem küldött el, pedig ez az egyik feltétele volt, hogy a gála élőben a képernyőre kerülhessen. Már azt is mondta, hogy 1 órán belül küldi, olyan is volt, hogy néhány percet mondott. Ez eléggé bosszantó volt, néha már nagyon nehezen bírtam idegileg. Azt már régóta tudom, hogy Robert egy idióta, de azt nem tudtam, hogy sikkasztásba is keveredett.”

Az előbb említett külföldi lapértesülések szerint, Robert Larsen óriási adósságba keveredett Dániában, valószínűleg ezért is vették el a menedzseri-licencét. “Amikor megtudtam, hogy bevonták az engedélyét, egyből megkérdeztem Robertet, de ő megnyugtatott, hogy a WBC-nek nem küldött el valamilyen hivatalos papírt, de ezt két napon belül pótolja, és egyből visszakapja az engedélyét. Ehhez képest a mai napig nem írhat még alá, mert nincs hozzá jogosultsága. Nehéz így készülni a mérkőzésre, hisz sok a bizonytalanság, ráadásul Bowe sem érkezett meg Németországba, és a telefonhívásokra nem reagál. Robert állítása szerint, nemrég beszélt Bowe-al, aki biztosította, hogy eljön Budapestre, mert ő és csapata, egyaránt akarják a visszatérő mérkőzést.” – folytatta a magyar bokszoló.

Egyébként az amerikai Riddock Bowe-től minden kitelik, hisz például a 2005-ös mérkőzésekor nem érkezett meg a meccs előtti napon a mérlegelésre, hanem a mérkőzés előtt alig egy órával jelent meg a mérkőzés helyszínén.

A győri bokszesemény mindenképp megrendezésre kerül, és több, Magyarországon jól ismert profi ökölvívó is szorítóba-lép. Nem beszélve a tavasszal megismert BoxingONE nemzetközi csapatbajnoki küzdelemsorozat őszi első fordulójáról, amely egyre nagyobb elismertséggel bír az ökölvívás világában! A show tehát folytatódik, legfeljebb a felállás változik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik