Élet-Stílus

Szécsi Magda kilép az írószövetségből

admin
admin

2008. 08. 28. 20:48

Szécsi Magda író, festő, grafikusművész rövid levélben közölte a Magyar Írószövetség elnökével, hogy szeptember 1-vel kilép a szervezetből, mert a testület nem lépett fel a Magyar Gárda működése ellen.

Az írónő a kilépési nyilatkozatot az MTI-nek megerősítette. Szécsi Magda azt mondta, azért lép ki az írószövetségből, mert az értelmiségi szervezet egyetlen alkalommal sem határolódott el a Magyar Gárdától, és az utóbbi két évben tapasztalható szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól, a júliusi melegfelvonuláson történt atrocitásoktól, pedig ő erre hosszú ideje vár.

Döntését írásban is eljutatta a szervezethez és azt várja, hogy több társa is hozzá hasonlóan fog cselekedni, mert mint fogalmazott “az írószövetség sem mentes a cigányoktól és a melegektől.”

Szécsi Magda szerint nem kell előzetesen fölszólítani a szövetséget, hogy határolódjon el a feketeruhások mozgalmától, mert “ezt magától kellett volna megtennie, hogy így fejezze ki hovatartozását és védje meg tagjait, az emberi értékeket, a méltóságot, az identitást.”

Az írónő emlékeztetett rá, hogy az idei Meleg Méltóság Menetét követő támadás után a Magyar Gárda tevékenysége elleni tiltakozásul Tükröt Tartási Mozgalmat indított, ehhez több százan csatlakoztak, köztük az írószövetség néhány tagja is. Levágatták és szőkére festették a hajukat, hogy így utasítsák el a cigányellenességet, az erőszakot.

A néma mozgalomban írók, költők, képzőművészek, tanárok, filmkészítők, közszereplők, leszbikusok, heteroszexuálisok, romák és nem romák vesznek részt, mindazok, akiket rettegéssel tölt el mindenféle erőszak – jegyezte meg Szécsi Magda.

Az Írószövetség vezetését az MTI-nek nem sikerült elérnie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.