Élet-Stílus

BL: egy csoportban a Juventus és a Real

Csütörtökön Monacóban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008/09-es szezonjának csoportbeosztását. A főtábla küzdelmei során három magyaros csapatnak is szurkolhatunk, közülük a legjobb esélyei Németh Krisztiánnak és a Liverpoolnak vannak a továbbjutásra.

Az A csoportban a Chelsea és az AS Roma kiemelkedik a négyesből, a francia Girondins Bordeaux és a román Cluj csak abban bízhat, hogy elcsíphetik a nagyok mögött az UEFA-kupás szereplésért érő harmadik helyet.

A második kvartettbe került a Nagy Zoltánnal felálló ciprusi Anorthosis Famaguszta, amely óriási meglepetésre az első selejtezőkörből verekedte be magát a főtáblára. Az Inter, a Werder és a Panathinaikosz elleni meccsek az egyesület történetének csúcspontjai lesznek.

A gála díjazottjai (MTI/EPA)

A gála díjazottjai (MTI/EPA)

A C csoportban is a papírforma alapján le vannak osztva a lapok, de az ukrán Sahtar Donyeck azért meglepheti a Barcát és a Sportingot. A D jelű négyesben két magyar is érdekelt. Németh Krisztián feltehetően csak akkor kaphat szerepet a Liverpool nagycsapatában, ha már Torresék kiharcolták a továbbjutást, Dzsudzsák Balázsra (PSV Eindhoven) viszont kulcsszerepe hárulhat az Atlético és a Olympique Marseille ellen.

dzsudzsák nyilatkozata

“Nagyon örülök a csoportbeosztásnak, óriási élmény lesz ilyen csapatok ellen játszani” – mondta Dzsudzsák az MTI-nek. “A papírforma alapján a Liverpool a legesélyesebb a csoportgyőzelem megszerzésére és mögötte a másik három együttes lesz versenyben a második helyért. A liverpooliak azonban mindig bukdácsolva kezdik a szezont, szükségük van pár hétre, amíg elérik a csúcsformájukat, ez a mi malmunkra is hajthatja a vizet. Bízom abban, hogy a Liverpool elleni meccseken Németh Krisztiánnal is találkozom a pályán és a lefújás után vele tudok mezt cserélni.”

A címvédő Manchester Unitednek kötlező továbbmennie az E csoportból, az F-ben viszont három csapat pályázik a két továbbjutást érő helyre. A négyes legérdekesebb párharcának a Bayern-Fiorentina összecsapások ígérkeznek. A bajoroknál futballozik ugyanis az a Luca Toni, aki éppen az olasz együttestől igazolt Münchenbe.

A G csoportban a jó pár kulcsemberét elveszítő Arsenal, a Portóval, az MTK-t búcsúztató Fenerbahcéval és a Dinamo Kijevvel találkozik. A H jelő négyesben pedig az európai futball nagyágyúját, a Juventust és a Real Madridot sorsolták össze.

A sorsolás közben átadták az elmúlt szezon legjobbjainak járó elismeréseket: a kapusok között Petr Cech, a Chelsea cseh hálóőre, a védők között csapattársa, az angol John Terry diadalmaskodott. A középpályások külön versenyét is a londoni klub alkalmazottja, Frank Lampard nyerte. A év támadójának járó díjat a legnagyobb esélyes, a portugál Cristiano Ronaldo (Manchester United) zsebelte be.

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása
A csoport: Chelsea (angol), AS Roma (olasz), Girondins Bordeaux (francia), Cluj (román)

B csoport: Internazionale (olasz), Werder Bremen (német), Panathinaikosz (görög), Anorthosis Famaguszta (ciprusi)

C csoport: FC Barcelona (spanyol), Sporting Lisboa (portugál), FC Basel (svájci), Sahtar Doneck (ukrán)

D csoport: FC Liverpool (angol), PSV Eindhoven (holland), Olympique Marseille (francia), Atlético Madrid (spanyol)

E csoport: Manchester United (angol), Villarreal (spanyol), Celtic Glasgow (skót), Aalborg (dán)

F csoport: Olympique Lyon (francia), Bayern München (német), Steaua Bucuresti (román), Fiorentina (olasz)

G csoport: Arsenal (angol), FC Porto (portugál), Fenerbahce (török), Dinamo Kijev (ukrán)

H csoport: Real Madrid (spanyol), Juventus (olasz), Zenit (orosz), BATE Boriszov (fehérorosz)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik