Élet-Stílus

Londonba tart az oroszok Eb-csillaga

A Tottenham Hotspur vezetősége megerősítette, hogy megállapodott az orosz Szpartak Moszkvával Roman Pavljucsenko vételáráról. A csatár a napokban Londonba érkezik.

A késlekedés oka az, hogy a játékos egyelőre még nem kapta meg a beutazó vízumot. A legutóbbi Európa-bajnokságon három gólt szerző támadó a közelmúltbeli kijelentéseivel ellentétben – akkor azt hangoztatta, hogy Moszkvában marad – hétfőn megszellőztette, hogy csatlakozik a Spurs keretéhez.

„Jelenleg a vízumomra várok, de rövidesen Londonba utazok, hogy aláírjam a kontraktust. Mindez csak puszta formalitás” – árulta el a BBC-nek nyilatkozó Pavljucsenko. „Minden villámgyorsan történt, így még a csapattársaimtól sem tudtam elbúcsúzni. Korábban családi okok miatt szerettem volna Oroszországban maradni, de megoldódtak a problémák, így a nagy kaland mellett döntöttem.”

A hírfelröppentésekben élen járó The Sun hétfőn kiderítette, hogy a 26 esztendős játékos 12 millió fontért vált klubot.

Pavljucsenko három góllal zárta az Európa-bajnokságot (Getty)

Pavljucsenko három góllal zárta az Európa-bajnokságot (Getty)

A Szpartak Moszkva részéről megerősítették a hírt. Az egykori orosz válogatott, Valerij Karpin – jelenleg a Szpartak ügyvezetője – a Soviet Sportnak elmondta, hogy nem gördítenek akadályt a játékos távozása elé: „A két egyesület mindenben megegyezett, vélhetően csütörtökön aláírjuk a szerződést. A Tottenham konkrét ajánlattal jelentkezett, s mi ezt rögtön elfogadtuk. Ha Roman is megegyezik az angolokkal, mi a legjobbakat kívánjuk neki.”

Pavljucsenko alighanem az angol válogatott Darren Benttel küzdhet majd a pozíciójáért, mivel a White Hart Lane-en a taktikát kigondoló Juande Ramos az egycsatáros játék elkötelezett híve. Az előretolt ék mögött az idén megszerzett horvát Luka Modric és a mexikói Giovani dos Santos érkezhet a második hullámmal.

A Spurs korábban Pavljucsenko válogatottbeli csapattársát, Andrej Arsavint is szerette volna megszerezni, ám végül letettek az Európa-bajnokság egyik felfedezettjéről, mivel klubja, az UEFA-kupa-győztes Zenit rendre feljebb srófolta az árát.

Pavljucsenko amint megérkezik Londonba, átesik majd az orvosi vizsgálatokon, ezt követően személyes igényeit hallgatja meg a Szpartak Moszkvával már paktumot kötő Spurs-vezetőség.

Mindez azt is megelőlegezi, hogy a fővárosiak a 20,3 millió fontért Liverpoolba elengedett ír Robbie Keane után alighanem lemondanak a vezetőséggel és több játékostársával hajba kapó bolgár Dimitar Berbatovról is; a támadót a bajnok Manchester United várja tárt karokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik