Élet-Stílus

Üzbegisztánba igazolt a brazil világbajnok

A PFC Kuruvcsi együttese néhány hete azzal került a sportlapok címoldalára, hogy a Barcelonában futballozó Samuel Eto’ót próbálta leigazolni. A kameruni klasszis kikosarazta a csapatot, de a jelek szerint sikerült egy másik világsztárt megszerezniük.

A brazil Rivaldo hétfőn bejelentette, hogy elhagyja a görög bajnoki második AEK Athen együttesét – ahol Tőzsér Dániel is futballozik – és Üzbegisztánba, a PFC Kuruvcsi együtteséhez szerződik. A veterán sztár az AEK-elnökével már meg is egyezett, és napokon belül bemutatják új egyesületénél.

Egy évre kötelezte el magát a 36 éves Rivaldo az üzbég csapatnál, ahol a hírek szerint több mint tízmilliós eurós szerződéssel várják. A játékosért meg nem erősített hírek szerint félmillió eurót kapott a görög klub. A 2002-ben világbajnoki aranyat nyerő Rivaldo egy rádióinterjúban elismerte, hogy olyan ajánlatot kapott az üzbégektől, amit „nem lehetett visszautasítani”.

Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott (imago)

Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott (imago)

A brazil irányító középpályás négy évet játszott Görögországban. Három évet az Olympiakosz Pireusz együttesénél töltött, és ez idő alatt három bajnoki cím mellett a görög kupát is kétszer megnyerte. Tavaly nyáron igazolt az AEK-hoz, ám ott már nem volt ilyen sikeres. Korábban Rivaldo a brazil egyesületek után az AC Milannál és a Barcelonánál is megfordult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik