Élet-Stílus

Újra lesz luxus Renault

Egy ügyes és olcsó trükkel új zászlóshajót épített a Renault. Visszatért a Safrane. A kocsi egyelőre nem készül az európai piacra.

2000-ben készített utoljára hagyományos luxusmodellt a Renault, akkor búcsúzott a Safrane, amely most visszatért. Időközben a tehetős Renault-vásárlók az extravagáns Avantime vagy az egyterű Vel Satis közül választhattak.

Az új Safrane azonban már egész más vonalat képvisel. Ez meg is látszik az autón, hiszen külsőleg senki nem sorolná a Renault-családhoz, egyedül a márkajelzés árulkodó.

Egyelőre nem tervezi a Renault, hogy ezzel az autóval hódítsa meg az európai piacot, ezt a kocsit a Közel-Keletre szánják. Később azonban elképzelhetőnek tartjuk egy ilyen modell megjelenését, hiszen a Renault Koleos is egy Samsung-típus átalakításából született. Sőt, ahogy a korábbi Safrane, ez sem igazi lépcsős hátú, sokkal inkább egy ferdehátú szedán.

Képek az új limuzinról (vezess.hu)

Képek az új limuzinról (vezess.hu)

Kétféle motorral kezdik az autó értékesítését, 2,3 literes V6-os, illetve 2,0 literes négyhengeres, amelyekhez automata váltó kapcsolódik. Számtalan kényelmi és biztonsági extrával látták el az új Safrane-t, amely ugyanúgy Dél-Koreában készül, mint a Samsung-változat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik