Élet-Stílus

A magyar olimpikonok is a Selyempiacra tartanak

A hazautazás előtti délutánon a magyar olimpikonok is felkeresték a kínai főváros világhírű Selyempiacát. Az ötszintes bazár bejáratánál például Vajda Attila, Kozmann György és Detre Diána üldögélt.

A vásárlók többségéről az olimpiai formaruha, vagy az akkreditációs kártya árulta el, hogy ki és miért jár Pekingben.

A parkolókban olimpiai lógós autók, az éttermek bejáratainál pedig kígyózó sorokban sportolók, újságírók és különböző olimpiai bizottsági tagok várakoztak.

A Selyempiac folyosói az európai karácsonyi hangulatot idézték, az eladókon érződött, hogy egy kicsit mindenkivel engedékenyebbek, az árakat ismerő vásárlóknak a külföldiek áradatában az alkudozás is könnyebb volt.

Vajda Attila, Kozmann György és Detre Diána pihen egy áruházban (MTI)

Vajda Attila, Kozmann György és Detre Diána pihen egy áruházban (MTI)

Kedden a pekingi repülőtér tájékoztatása szerint különböző delegációkhoz tartózó utasok 380 járaton indulnak haza, a magyar sportolók a Hainan légitársaság 1:20 perckor, magyar idő szerint hétfő este 7 óra 20 perckor induló menetrendszerinti járatával repülnek vissza Budapestre.

Az olimpiai delegációk távozása után Pekingben már a szeptember 6-17 között esedékes paralimpiára készülnek, a sportolókat fogadó 200 önkéntes kiképzését a napokban kezdték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik