Élet-Stílus

Kilenc emberrel tett csodát a Real

A Real Madrid lett a labdarúgó Spanyol Szuperkupa győztese, miután a Valencia elleni visszavágón kilenc emberrel fordította a maga javára a párharcot.

A Real Madrid a padlóról állt fel, s lett Szuperkupa-győztes. Kezdjük azzal, hogy a bajnokcsapat a trófeáról döntő párharc első találkozóján idegenben 3-2-re kikapott a kupagyőztes Valenciától, majd a madridi visszavágón is hátrányba került (David Silva 17 méterről lőtte a labdát a bal alsó sarokba), ráadásul Van der Vaartot már a negyvenedik percben kiállította a bíró, s a 73. percben Van Nistelrooy is piros lapot kapott.

A holland csatár ezt megelőzően tizenegyesből egalizált ugyan, de a Real Madrid összesítésben egygólos hátránynál, kilenc emberrel, reménytelen helyzetben „szaladt neki” a hajrának.

Pokolból a mennybe (Getty)

Pokolból a mennybe (Getty)

De láss csodát, a királyi együttes még így is a maga javára fordította a párharcot. A 75. percben egy szöglet után Sergio Ramos közelről terelte a hálóba a labdát, amely Diarra fejese után a lécről éppen elé pattant, majd ezután De La Red emelt a kapuba 35 méterről! A meglepett Hildebrand kapus csak belepaskolni tudott a labdába, hárítani képtelen volt.

A megzavarodott Valencia hátul összehozott még egy gólt (Higuian lecsapott egy borzasztóan rossz hazaadásra, s a kapuba lőtt), ezzel minden eldőlt. Morientes a lefújás előtt faragott a hátrányból, de ez már nem számított; a Real 1988, 1989, 1990, 1993, 1997, 2001 és 2003 után nyolcadik alkalommal hódította el a Spanyol Szuperkupát.

Spanyol Szuperkupa, visszavágó:
Real Madrid-Valencia 4-2 (0-1)
Gól: van Nistelrooy (50., 11-esből), Sergio Ramos (75.), De la Red (87.), Higuian (91.), ill. David Silva (33.), Morientes (92.)
Kiállítva: Van der Vaart (40.), Van Nistelrooy (73.)
Real Madrid: Iker Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Heinze, Torres (Drenthe, 64.) – Diarra, Guti (De la Red, 78.), Van der Vaart – Robben, Raúl (Higuaín, 79.), Van Nistelrooy
Valencia: Hildebrand – Miguel, Albiol (Morientes, 81.) Alexis, Moretti – Joaquín (Pablo Hernández, 68.), Albelda, Baraja, Mata (Vicente, 60.) – David Silva, David Villa
Szuperkupa-győztes: Real Madrid, 6-5-ös összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik