Élet-Stílus

Bundesliga: hibátlan a Hoffenheim

Az újonc Hoffenheim továbbra is vezeti a Bundesligát. A nagy favoritok közül a Bremen és a Bayern holtversenyben a 10., a Schalke brémai pontvesztése ellenére tapad az újoncra.

Dortmundban a mérkőzés úgy kezdődött, ahogy a bő 80 ezer szurkoló elképzelte: a 9. percben Blaszczykowski előbb befűzte Lahmot, majd a Valdeztől visszakapott kényszerítő után 16 méterről Rensing kapujába lőtt.

Öt perccel később a meccset végigjátszó Hajnal szabadrúgása okozott pánikot a bajor védelemben – végül tisztáztak Lúcióék.

Fogcsikorgató küzdelem: Kehl és Toni fejpárbaja (dpa)

Fogcsikorgató küzdelem: Kehl és Toni fejpárbaja (dpa)

A 21. percben tovább nehezedett a bajnok helyzete, hisz a szűk két perc alatt második sárgalapját is összeszedő – korábban Hajnal ellen szabálytalankodó – Van Bommelt kiállította Fandel játékvezető.

A félidő hátralévő részében a Borussia irányított, ám a legnagyobb helyzetet a müncheniek hagyták ki. Toni érkezett menetrendszerűen egy ívelésre, Subotic lerántotta, a bíró azonban nem ítélt büntetőt.

Félidőben Jürgen Klinsmann pályára küldte a Brémából érkezett válogatott Tim Borowskit: nyerő húzásnak bizonyult. A Bayern támadott, a dortmundiak a kontrákra spekuláltak, majdnem bejött, hisz a 61. percben Blaszczykowski lövésénél Rensing védett hatalmasat, majd Schweinsteiger tisztázta a gólvonalról Kringe fejesét.

Az utolsó negyedóra kezdeténél egyenlített az emberhátrányban is fölényben játszó müncheni csapat; Kroos szöglete után Lúcio csúsztatott, érkezett Borowski és ballal hat méterről Ziegler kapujába lőtt.

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a bajnok két ponttal vegetál a középmezőnyben, a Borussia viszont már négypontos.

Boldog leverkuseniek: Renato, Kiessling és Helmes (dpa)

Boldog leverkuseniek: Renato, Kiessling és Helmes (dpa)

A Budapest Honvéd kupa-ellenfele, a Stuttgart hazai pályán kapott ki az első találkozóját elbukó Leverkusentől. A Belgium elleni válogatott találkozón is jól játszó Helmes, illetve a szerdán a görög csapatban duplázó Gekasz szerezték a gólokat.

Ismét nyert a Mönchengladbach csapatát fogadó Hoffenheim, s mivel a Bremen-Schalke rangadón döntetlen született, az újonc egyedül vezeti a tabellát.

Bundesliga, 2. forduló:

dortmund-bayern münchen 1-1 (1-0)

Dortmund, Signal-Iduna-Park, 80 552 néző. V.: Fandel
Gól: Blaszczykowski (9.) ill. Borowski (74.)
Kiállítva: Van Bommel (21.)
Dortmund: Ziegler – Rukavina, Subotic, Hummels, Schmelzer – Hajnal, Kehl – Blaszczykowski (Owomoyela, 77.), Kringe – Valdez, Zidan (Sadrijaj, 64.)
Bayern: Rensing – Lell, Lucio, Van Buyten, Lahm – Van Bommel – Hamit Altintop (Kroos, 64.), Ottl, Schweinsteiger – Klose (Borowski, 46.), Toni (Podolski, 77.).

Bremen-Schalke 1-1 (0-0)
Gól: Frings (64.) ill. Westermann (85.)

Hoffenheim-Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Gól: Ibiszevics (31.)

Hamburg-Karlsruhe 2-1 (1-0)
Gól: Sebastian (öngól, 33.), Mathijsen (90.) ill. Freis (67.)

Stuttgart-Leverkusen 0-2 (0-1)
Gól: Helmes (35.), Gekasz (79.)

Hertha-Bielefeld 1-1 (1-1)
Gól: Pantelics (32.) ill. Wichniarek (37.)

Pénteki mérkőzés:
Hannover-Cottbus 0-0
Kiállítva: Ziebig (85., Cottbus)

Az élcsoport:
1. Hoffenheim 6 pont (4-0), 2. Schalke 4 (4-1), 3. Hertha 4 (3-1), 4. Dortmund 4 (4-3), 5. Hamburg 4 (4-3), 6. Leverkusen 3 (4-3), …10. Bielefeld, Bremen és Bayern 2 (3-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik