Élet-Stílus

Elverték a németek Kovácsékat

Az 500 m-en versenyző magyar női kajaknégyes - csakúgy, mint 2000-ben és 2004-ben - ezüstérmet szerzett az ebben a számban 1996 óta egyeduralkodó német egység mögött a pekingi olimpián.

A nyár eleji edzőváltást övező viharok és botrányok után bő két hónapja alakult Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Janics Natasa összetételű egység remek teljesítményt nyújtott az előfutam során, igaz, akkor szinte ellenfél nélkül repesztett 1:34.321-et, míg a másik futamban a szintén zavartalanul lapátoló németek 1:33.912 alatt értek célba.

Ez is mutatta, hogy a nagy rivális hiába vesztette el néhány napja vezérevezősét, az arcüreggyulladással bajlódó Carolin Leonhardtot, az új összetételben – amelyben a legendás Birgit Fischer unokahúga, Fanny Fischer a sztrók – nemhogy meggyengült, de talán még erősebb is lett, mint volt.

Nem sikerült megtörni a németek uralmát (MTI)

Nem sikerült megtörni a németek uralmát (MTI)

A 4-es pályán lapátoló magyaroknak azonban nemcsak rájuk, hanem a baljukon evező kínaiakra és a lengyelekre is oda kellett figyelniük. A németek repülőrajtot vettek, már a start után az élre álltak, és félelmetes iramot diktálva léptek el a mezőnytől, benne a magyarokkal, akik a második helyen haladtak. Féltávnál is ez volt a sorrend, s bár Kovácsék a vége felé talán faragtak valamit óriási hátrányukból, Fischerék magabiztosan nyerték a küzdelmet, a piros-fehér-zöld hajónak pedig ismételten a második hely jutott.

Magyarország legutóbb 1992-ben, Barcelonában nyert ebben a számban olimpiát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik